Scheren met de safety razor

safety razor

De safety razor is een prachtig scheermes die eigenlijk iedere nat scherende man wil hebben. Maar waarom zou je over gaan tot aanschaf van een nieuw scheermes en hoe moet je jezelf eigenlijk scheren met een safety razor? Benieuwd naar het safety scheermes van de afbeelding hierboven, klik hier, ontdek de messen van The Bluebeards Revenge.

Minder irritatie
Met een safety razor scheer je maar met één scheermes tegelijk (met beide kanten van het mes kun je scheren). Door maar met één mes te scheren zal de huid minder snel beschadigen aangezien de scheerbeweging nu maar per keer, één keer wordt uitgevoerd in plaats van 3 of zelfs 5 keer (de scheermessen met 3 tot 5 mesjes). Zeker als je een gevoelige huid hebt, kan dit voor minder tot zelf geen irritatie zorgen, want de huid wordt minder belast per scheerbeurt. Scheer wel altijd met een pre shave oil, scheercrème, scheergel of scheerzeep!

Scheer gladder dan ooit tevoren!
Scheren met een safety razor doe je op basis van techniek en niet op duw kracht. Duw dus absoluut niet, maar laat het mes over de huid glijden. Doordat het scheermes met de vaste kop direct contact maakt met de huid voel je precies wat je doet en kun je vele male gladder scheren. Houd de huid natuurlijk wel goed strak. Begin je net met een safety razor, begin dan met het scheren van de makkelijkste plekken, zoals je bakkebaarden. Scheer met de haargroei mee en houd het mes ongeveer in een hoek van 30 graden. Wil je nog gladder scheren en ben je ervaren genoeg, scheer dan na eens met de haargroei mee geschoren te hebben, tegen de haargroei in.

Goedkoop
Het mes zelf kost over het algemeen net iets meer dan een scheerhouder uit de supermarkt, alleen de losse double edge scheermessen waarmee je de safety razor kunt refillen zijn mega goedkoop, zeker als je ze vergelijkt met de navulscheermessen uit de supermarkt. Dus de scheerhouder heb je in no-time terug verdient.

Hygiëne
Dit scheermes is veel gemakkelijker schoon te houden en de mesjes kunnen gemakkelijker vervangen worden. Gezien het feit de double edge scheermesjes niet duur zijn, zul je ook eerder het mes vervangen, dat terwijl je met zo’n 3 tot 5 scheermes veel langer door zou scheren. Scheer nooit met een bot mesje, want hierdoor kunnen sneller scheerwondjes ontstaan en zullen de haartjes sneller ingroeien. Spoel tijdens het scheren het scheermes regelmatig af, zodat je voorkomt dat het scheermes verstopt raakt.

Mannelijk
Niets is er zo fijn om ouderwets mannelijk te scheren. Deze krabber geeft je echt de scheerervaring zoals jij die zou willen. Scheren wordt leuk en je scheert gladder, gemakkelijker en goedkoper. Wat willen wij mannen nou nog meer?

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.