Slaap jij als een houtblok of een zeester?

slaap

Slapen is echt één van mijn hobby’s. Wist je dat de houding waarin je inslaapt laat zien welke karaktereigenschappen bij jou horen. Uiteraard slaap je niet constant in dezelfde houding, dit ook om afsterving van bijvoorbeeld je arm te voorkomen, maar de houding welke jij het prettigst vindt om in te slapen, is leidend. Ontdek aan onderstaande houdingen welke karakteristieke eigenschappen jou toe behoren.

De Koning
Je ligt hierbij op je rug. Een sterke eigen mening geeft jou een echt karakter, bent zeker van jezelf en staat open voor wat er komen gaat. Tevens sta je constant open om te geven en te ontvangen.

De Foetus
Iedereen kent deze houding en velen van ons vallen erin in slaap. Je ligt op je zij met je benen opgetrokken als een foetus. Je uitstraling is zelfverzekerd, alleen ben je dit niet altijd, je doet je soms grote voor dan je bent. Daarentegen ben je evenwichtig en sociaal/ emotioneel erg stabiel.

De Soldaat
Je ligt hierbij op je rug met je armen strak langs je lichaam. Soldaten zijn rustige mensen en erg gereserveerd. Hij wil absoluut nooit falen, legt de lat erg hoog en is daarbij ook nog eens een echte perfectionist. Ongeveer één op de tien kan zich tot de soldaten rekenen.

Het Blok hout
Als een echt blok hout lig je zijwaarts met gestrekte armen en benen. Je bent een gezelligheidsdier, erg sociaal en willen graag aardig gevonden worden. De valkuil is wel dat je vaak goed in vertrouwen bent, wat soms ook wel naïef van je kan zijn.

De Zeester
Je kent het fenomeen, het pikt het gehele bed in en dat is niet tof als jouw partner nou net een zeester moet zijn. Zeesterren liggen op hun rug met de armen naast het hoofd (vaak zijn ook de benen gespreid). Je bent iemand waarop men kan bouwen, bent erg sociaal en staat altijd klaar voor anderen. Je staat alleen niet heel erg graag in de belangstelling!

De Skydiver
Je ligt hierbij alsof je net uit het vliegtuig gesprongen bent en geniet van de vrije val, op je buik met je armen langs je hoofd. Je bent altijd vrolijk en gezellig, daarentegen hoor je liever geen kritiek en heb je vaak geen zin in extreme situaties. Perfectionisme en faalangst liggen hierbij op de loer, daarom heb jij graag de touwtjes in handen.

De Hunkeraar
Je ligt op je zij met je armen voor je uit, alsof je naar iets verlangt. Je staat open voor anderen al ben je wel erg wantrouwend en cynisch. Ook vind je het moeilijk om beslissingen te nemen en als je deze toch eenmaal genomen hebt, kun je hier erg standvastig over zijn.

Het slapen op je zij of op je rug is eigenlijk het beste voor het lichaam. Slapen op je buik wordt eigenlijk afgeraden, omdat je hierbij last kunt gaan krijgen van je rug of nek. De skydiver is wel goed voor je spijsvertering. De snurkende en onrustige slapers zijn de zeester en de soldaat. Afwisseling zou een oplossing kunnen zijn, maar dat is vaak niet makkelijk te realiseren, aangezien jij toch vaak een onbewuste voorkeur hebt. Slaap lekker!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.