Sneller meer energie verbranden..

vet verbranden

Ja, wie wil dat nou niet, sneller meer energie verbranden. Gevolg is dat je veel lekkerder in je vel zit en je minder snel een opgeblazen gevoel hebt. Mannen verbranden over het algemeen al wel meer vet, omdat wij gewoon meer spiermassa hebben en een lager vetpercentage dan de vrouwen. Ook als je jonger bent verbrand je meer energie, dit komt doordat de jonge cellen zich sneller vernieuwen en dat kost meer energie. Als man zijnde verbrand je ongeveer per dag 2500 calorieën, maar dat geldt voor de gemiddelde man. Uiteraard moeten er niet meer calorieën binnenkomen dan je verbruikt, want dat zal automatisch opgeslagen worden als vet. Dus werk aan je energieverbranding! Hieronder vind je een aantal tips die er voorzorgen dat je stofwisseling versnelt zullen worden en je dus meer energie verbrand.

1. Ga intensief bewegen

Tijdens een intensieve training zal je meer energie nodig hebben en ga je calorieën verbranden, hierdoor stijgt als het ware het aantal calorieën die het lichaam dagelijks nodig heeft. Als je hiernaast niet meer gaat eten, dan zul je energie gaan verbranden die je als vet (energie voorraad) hebt opgeslagen. Pak dus vaker een moment waarbij je je hartslag laat verhogen. Intensieve trainingen van 30 minuten hebben trouwens meer effect dan één keer een training van 60 minuten. Sla natuurlijk niet door, want door ineens heel intensief te gaan trainen, verhoog je de kans op een blessure!

2. Ga spieren ontwikkelen

Spieren verbranden namelijk meer energie, zelfs als je in rust bent! Ga dus aan krachttraining doen en vertrek je spieren. Een halve kilogram aan spieren verbrandt 6 kilocalorieën per dag, vet daarentegen maar 2 kilocalorieën. Dus weg met dat vet!

3. Eet gerust wat vaker

Klinkt vreemd, maar hiermee bedoelen we niet dat je meer moet gaan eten. Het aantal eetmomenten hebben namelijk invloed op je stofwisseling. Als je maar drie keer per dag een maaltijd nuttigt, vertraagt het je stofwisseling tussen de maaltijden door. Het is dus beter om 5 tot 7 kleine maaltijden te eten. Zelfs na de hoofdmaaltijd ’s avonds mag je best nog een gezonde snack nemen, want als je niets meer eet, zal het je stofwisseling vertragen.

4. Eet lekker kruidig

Door je eten kruidiger te maken, zal je stofwisseling ligt versnellen. Het eten zal dus niet alleen lekkerder gaan smaken, maar het zorgt dus ook voor een hogere verbranding.

5. Drink voldoende

Drinken is echt heel belangrijk. Het komt niet voor niks regelmatig terug in onze adviezen. Vocht in het lichaam zorgt voor een betere doorstroming tijden het aan en afvoeren van afvalstoffen bij de organen. Koud water drinken zorgt zelfs voor een extra boost!

6. Eet eiwitrijk voedsel

Eiwitten zijn door het lichaam namelijk moeilijker af te breken. Tevens heb je eiwitten nodig voor het aanmaken van nieuw (spier) weefsel. Het huidige weefsel breekt namelijk dagelijks zo’n 200 à 300 gram eiwit af en dat moet steeds weer worden aangevuld. Eiwit zorgt er ook voor dat je niet al te zwaar wordt. Eet je veel eiwitten, dan raak je eerder verzadigd, waardoor je minder eet en minder snel honger krijgt. Eiwitten kun je vinden in brood, pasta, rijst, peulvruchten (zoals bonen), noten, melkproducten (zoals kwark), kaas, eieren, vlees, vis en gevogelte.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.