Sport voor een gezonde huid!

sport

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en ons visiteplaatje! Om deze te laten stralen moet je de huid goed verzorgen. Sporten is hiervoor een goede oplossing. Trek er met enige regelmaat op uit je even helemaal uit te leven, ga bijvoorbeeld hardlopen, fitnessen, roeien, mountainbiken, verzin iets waar je je ei in kwijt kunt! Maar hoezo zou dit zorgen voor een gezondere huid?

Door actief te gaan bewegen, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Een betere doorbloeding van de huid heeft tot gevolg dat de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof verbeterd zal worden, waardoor alle cellen beter gevoed zullen worden. Ook vervoerd het bloed afvalstoffen, door een betere doorbloeding zullen ook deze stoffen beter afgevoerd worden. De cellen zullen beter hun werk kunnen doen. Sporten zorgt er ook voor dat de huid zich jong houdt. Tijdens het regelmatig sporten maakt het lichaam meer collageen aan, wat er voor zorgt dat de huid minder snel slap en rimpeling wordt.

Tijdens het sporten ga je ook transpireren, dit wordt niet altijd als prettig ervaren, maar heeft wel een positief effect op de huid. De poriën van de huid gaan tijdens het transpireren open staan en duwen als het ware afvalstoffen die zich wellicht in de poriën hebben opgehoopt naar buiten. De kans op acne (ontstekingen door ophopingen in de huid) zal hierdoor afnemen! Waar sporten al dan niet goed voor is.

Tips

  • Drink tijdens en na het sporten voldoende water.
  • Geef de huid de mogelijkheid om zich af te koelen naar het intensief sporten, neem bijvoorbeeld na het sporten direct een niet te warme douche.
  • Reinig de gezichtshuid na het heerlijk douchen grondig met een cleanser/face wash. Dit om zweet wat eventueel nog aanwezig is te verwijderen.
  • Verzorg de huid vervolgens goed met een hydraterende crème, deze brengt de vochtbalans in de huid op peil.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.