Sport en werk

sport en werk

Potje tafeltennis, tafelvoetbal, darten of loop je liever een blokje om? Dat sporten een positief effect heeft op het lichaam wisten we al lang, maar wist je dat het ook een positief effect heeft op je prestaties op het werk? Nu kun je natuurlijk in de pauze je collega’s uitdagen met een potje tafelvoetbal, maar je zou ook met het gehele team een echt balletje kunnen gaan trappen. Eén derde van de bedrijven biedt het al aan, werken en sporten. Vaak kun je goedkoper een abonnement aangaan bij een sportschool, kun je gratis deelnemen aan sportevenementen (zaalvoetbal, hardlopen, bowlen etc.) of zelfs op je werklocatie even aan de gewichten gaan hangen. Doe jij aan sporten tijdens het werken? Wellicht is het de moeite waard heren!

Concentratie/productiviteit
Het blijkt dat als je tijdens een werkdag sport, dat je beter je werk kunt doen. Je voelt je fitter, energieker en hierdoor kun je jezelf velen malen beter concentreren. Je baas heeft er dus als het ware baat bij als je beweegt.

Omgang met stress
Tijdens het sporten moet je om kunnen gaan met stress. Zeker als je een wedstrijdje speelt moet je tegen je verlies kunnen natuurlijk. Je reactie snelheid moet goed zijn, je focust je ontzettend. Doordat je deze eigenschappen goed traint tijdens het sporten, kun je deze ook beter toe gaan passen tijdens het werk.

Teamwork

Door met het gehele team wekelijks te gaan sporten (bootcampen, zaalvoetballen), doe je niet alleen aan sport, maar werk je ook aan het teamverband. Iedereen stapt uit zijn/haar (werk)comfortzone, waardoor je een andere band op zult bouwen met elkaar dan normaal op het werk.

Dat wordt zweten!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.