Sportember

sportember

Het is september en dat staat bij Mencare24 in het teken van sporten ofwel Sportember. Voor velen is de zomervakantie helaas voorbij, het werken begint weer, dus eigenlijk wel een goed moment om het verstand op nul te zetten en te gaan sporten. Als je al regelmatig sport, is het wellicht een mooi moment om je nog sportloze maat actief aan het werk te zetten! Want wie wil er nou geen heerlijk lichaam. Wat te doen…

Kijk naar de voordelen van sport
Niet alleen heeft het voordelen voor je lichaam, je spieren en doorbloeding, maar ook voor je humeur. Zet heerlijk je verstand op nul en ontspan je tijdens de inspanning. Je bent even één met het sporten en kunt vervolgens alles beter relativeren. Na een tijdje wordt je beter, sterker en boek je dus vooruitgang. Je lichaam verandert en dat geeft je een goed gevoel, heerlijk!

Kies jouw sport
Kies een sport die je leuk vindt. Kies je voor een team sport of juist liever niet. Ga met vrienden samen een sport beoefenen of meld je samen aan bij een sportschool. Met een maatje trainen is gezellig, maar is ook een stok achter de deur. Daag je zelf uiteraard wel uit, zo hou je de spanning erin. Sporten ter inspiratie: voetbal, tennis, badminthon, hardlopen, fitness, boksen, spinning, wielrennen, bootcamp, skaten, rugby, hockey, verspringen, discuswerpen en kleiduifschieten.

Niet te fanatiek beginnen
Dit is een belangrijke tip, want het klinkt vaak leuk en wellicht overschat je jezelf een klein beetje. Een blessure is snel opgelopen en dat bevordert het trainen niet. Begin langzaam en bouw dit op, hierdoor zul je ook sneller merken dat je vorderingen maakt.

Voeding
Als je gaat sporten, is het belangrijk op je voeding te letten. Eet relatief meer eiwitten, eiwitten zijn de bouwstenen voor de aanmaak van nieuwe spieren en laten we die nou nodig hebben tijdens het sporten. Probeer het eten van vet zo veel mogelijk te beperken, vet sla je namelijk direct op als vet (eet liever onverzadigde vetten, zoals in noten en vis, omega 3). Koolhydraten mag je tijdens trainingsdagen best eten, zeker voor een training, overdrijf alleen niet. Koolhydraten (energie) die je niet direct gebruik, ga je alsnog omzetten en opslaan als vet.

Ga voor uitdaging
Wees dus niet te fanatiek, maar daag jezelf wel uit. Stel doelen, je wilt bijvoorbeeld een x aantal kilo afvallen, sneller worden, het langer volhouden, zwaarder trainen, beter zijn dan… Wees alleen niet te streng voor jezelf. Doelen zijn er om te kunnen halen, doelen kun je ook wel bijstellen en hierdoor je schema uitbouwen, zodat je dus nog beter wordt.

Have fun!
Het aller belangrijkste is natuurlijk dat je geniet. Wellicht moet je in het begin jezelf er iets meer toe zetten, maar als je beter wordt en je lichaam begint te veranderen en je jezelf fitter gaat voelen, dan pas ben je echt om. Zet je favoriete muziek aan, ga samen met een vriend, trek toffe sportkleding aan en voel je goed!

Sport ze deze Sportember!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.