Sportieve doelstellingen voor 2017!

sportieve doelstellingen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent nieuwe ronden, nieuwe kansen en dus ook nieuwe uitdagingen. Probeer ook op sportief vlak nieuwe doelstellingen te ontwikkelen. Start met sportieve doelstellingen die haalbaar zijn en maak ze steeds moeilijker. Maar hoe ga je te werk?

Meetbaar & concreet
Logisch, maar wel belangrijk om te doen. Een doelstelling kun je niet behalen als je geen doel stelt. Je kunt ook altijd een app gaan gebruiken die afstanden meet voor bijvoorbeeld hardlopen of fietsen. Deze app registeert alles, waardoor je een stok achter de deur hebt.

Haalbaarheid
Een doel moet natuurlijk wel haalbaar zijn. Als het niet realistisch is, dan stop je er wellicht mee en ben je niet meer gemotiveerd. Motivatie is mega belangrijk bij het behalen van je doelstellingen. Je zelf steeds opnieuw uitdagen is wel zo spannend.

Ga er samen voor
Door samen te gaan voor een doelstelling, zul je elkaar blijven aanmoedigen er voor te blijven gaan. Daarnaast is het leuk om samen ergens voor te trainen en uiteindelijk ook samen de uitdaging aan te gaan, bijvoorbeeld het lopen van een (halve) marathon. Samen een zaalvoetbal team oprichten en gaan voor de winst wedstrijd na wedstrijd kan ook een goede motivator zijn.

Beloning
Beloon jezelf na het behalen van alle doelstellingen. Ook al is het een tussendoelstelling of heb je iets sneller bereikt dan verwacht, beloon jezelf. Je zult jezelf hierdoor trots voelen en het is een motivatie door te gaan en nog sneller/beter te worden. Deze beloning kan bestaan uit een lekker biertje, maar kan ook die nieuwe schoenen zijn of het sportshirt waar jij graag in wilt stralen.

Ga iets doen wat jij leuk vind, iets waar jij energie van krijgt. Of dit nu een sportieve activiteit in teamverband is of individueel, kies iets wat jou zal uitdagen. Onze ultieme uitdaging zou zijn om met vrienden een mudrace of een obstaclerun te doen. Dit zijn hardloopwedstrijden die niet alleen in het teken staan van hardlopen, maar ook van klimmen, klouteren, springen en samenwerken. Wellicht ook iets voor jou?

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.