Start met havermout!

havermout

Voortaan eet je als man havermout als ontbijt. Is het een trend of is het eigenlijk gewoon lekker, gezond en makkelijk? Havermout zorgt ervoor dat je minder snel weer een ‘honger’ gevoel krijgt, het verlaagt je cholesterol gehalte, is oneindig te variëren (gooi er iedere keer iets anders doorheen!) en het is makkelijk te bereiden en mega goedkoop! Genoeg redenen dus om het eens te proberen… Je kunt havermout als pap bereiden met water of melk, maar ook droog bij bijvoorbeeld kwark. Vaak kiest men een pap variant, lekker warm en gemakkelijk te bereiden in een pannetje of in de magnetron. Maar als je het mixt met je kwark, krijg je direct ook lekker veel eiwitten binnen. Laat je spieren knallen!

Ingrediënten
30 gram Havermout
400 gram Kwark
1 Banaan
20 gram Zwarte Bessen
10 gram Pompoenpitten
1 el Honing

Keuze ingrediënten
Alle ingrediënten bevatten voedingsstoffen die perfect zijn voor de start van je dag, zoals dat kwark veel eiwitten bevatten, de banaan bevat veel energie, in zwarte bessen zitten veel antioxidanten bevatten en pompoenpitten bevatten veel vitaminen (A, B, C en E).

Bereiding
Pak een schaaltje, doe hierin de kwark. Gooi er vervolgens de havermout, zwarte bessen, pompoenpitten en de plakjes banaan overheen. Besprenkel met honing en start met eten. Wellicht kun je het geheel eerst lekker roeren. Jammie, geniet! (Probeer ook eens met cocos!)

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.