Stoptober

stoptober

Het is oktober en deze staat wereldwijd in het teken van het stoppen met roken. Wil jij ook echt definitief gaan stoppen met roken, doe het dan nu en meld je aan via stoptober.nl en download de speciale app. De positiviteit van de app zal je aanmoedigen het vol te houden, dit ook door middel van afleidingsfilmpjes/puzzels/tips kun je het moeilijke hunkerende moment naar een sigaret overleven. Waarom ook weer stoppen met roken? Roken is slecht voor het gebit, het veroudert de huid, het verslechtert je conditie, slecht voor hart en vaten en het verhoogt het risico op longziekten. Hieronder een aantal tips waarmee je het stoppen gemakkelijker kunt maken!

Breng jouw rookgedrag in kaart
Noteer het moment dat je op staat, de momenten dat je een sigaret rookt, je eet momenten en het tijdstip wanneer je weer gaat slapen. Doe dit een week lang. Wellicht rook je vaker dan gedacht en kom je er achter op welke momenten je dagelijks behoefte hebt aan een sigaret. Door de bewustwording kun je echt leren te stoppen met roken!

Maak een escape-lijst!
Het moeilijkste moment is natuurlijk het moment dat je ineens hunkert naar een sigaret. Zo’n moment duurt vaak 3 tot 5 minuten, probeer hier boven te staan, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Stel voor jezelf een lijst op met escapes om deze minuten te kunnen overleven, voorbeeld: ga wat drinken (water, fris, koffie, thee, ranja etc.), poets je tanden, neem een gezonde snack, ga een rondje rennen, ga je favoriete scheerproducten bestellen, maak een (karikatuur) tekening van een goede kennis (bijvoorbeeld je baas)…

Maak een potje
Ga na hoeveel je per dag of week uit gaf aan roken en stop dat geld nu in een potje. Spreek met jezelf een datum of bedrag af en ga hier iets nuttigs of ander leuks mee doen. Wellicht heb je een droomreis op het oog of spaar je al een tijd voor iets. Ga hier nu dan echt voor en stel dat als doel!

Pak geen rook pauze meer
Ga dus ook niet als je collega’s een rook pauze nemen mee. Wijs ze er juist op ook te stoppen met roken uiteraard en daag ze liever uit voor een potje tafeltennis, darts of patience.

Change
Probeer een aantal dagelijkse routines te veranderen welke te maken hebben met het roken. Pak je normaal ’s ochtends bij je eerste bak koffie een sigaret, stap dan over op thee of neem die bak koffie nu op een ander moment.

Raak verslaafd aan iets gezonds
Ga voor bijvoorbeeld pinda’s, snoeptomaatjes, druiven, kwark, eiwitshakes of iets anders lekkers…

Schreeuw het van de daken!
Zeg tegen iedereen dat je gestopt bent met roken. Je zult support gaan krijgen en dat maakt het gemakkelijker van de sigaretten af te blijven. 🙂

Je kan het!!!!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.