Summerproof: Gezonde teint

gezonde teint

Ben jij al summerproof? Is het antwoord nee.. Lees dan gauw verder, want het lichaam heeft soms echt een schopje onder zijn kont nodig. Ga voor een egale gebruinde teint! Dit is deel 2 van de reeks summerproof items. Dankzij het heerlijke weer word je weer bewust van je lichaam en dat heeft zo z’n consequenties… Lees dus de volgende tips, want en creëer de perfecte gebruinde teint!

Smeren!
Heren opgelet, smeren is niet leuk ofzo, maar gewoon noodzaak. Zeker nu de huid nog niet veel zon gezien heeft in het voorjaar. Om goed gebruind de zomer in te gaan, zul je de huid eerst goed moeten beschermen tegen het verbranden, dit doe je met een anti-zonnebrandcrème. Het is een fabel dat je van smeren niet meer bruin wordt, een anti-zonnebrandcrème beschermt de huid tegen de kankerverwekkende UV-straling van de zon. Sowieso is het goed om de huid goed te hydrateren, dit doe je dagelijks met een dagcrème, waardoor de huid een gezonde uitstraling krijgt en niet droog aanvoelt.

Scrubben
Nee, door de huid te scrubben verdwijnt niet de bruine teint. Het zorgt ervoor dat je de dode huidcellen van de huid verwijdert, waardoor de huid egaler wordt en dus ook egaler bruin kan worden. Scrub de huid eens per week. Kies een gezichtsscrub voor het gezicht, deze korrels zijn fijner en zijn beter geschikt voor het gezicht.

Bewegen
Bakken in de zon houd ik persoonlijk niet lang vol en daarom gaat mijn voorkeur uit naar een flinke pot beachtennis of voetbal. Door te bewegen in de zon zal je egaler bruin worden. Bewegen of sporten met prachtig weer geeft je daarnaast ook een goed humeur!

Reflectie
Door je op plekken te begeven die de zon laten reflecteren, zul je sneller bruin worden. Let hierbij wel op, want je kunt nu dus ook sneller verbranden zonder dat je het door hebt. Plekken zoals op of langs het water zijn in de zomer perfect. Sneeuw reflecteert ook, maar is in de zomer wat moeilijker te vinden.

Eten
Ja, je kunt door bepaalde ingrediënten te eten ook het bruiningsproces versnellen. Lees via het artikel ‘Eet jezelf bruin!’ wat je het beste kunt eten om bruin te worden. Zo kun je het beste gekleurde groente en fruit eten, vette vis en noten (omega 3), producten met veel vitamine C en selenium!

Drinken
Zoals aangegeven bij smeren, is het belangrijk de huid goed te hydrateren. Dat kan dus door de huid goed in te smeren met een anti-zonnebrandcrème en een dagcrème, maar dat doe je ook door veel te drinken. Door ook van binnenuit de huid te hydrateren, zal de huid beter gevoed worden en zullen de afvalstoffen in de huid beter afgescheiden worden. De huidcellen zullen gezonder worden en het pigment zal sneller zijn werk kunnen doen.

Met deze tips word je egaler en gezonder bruin, laat de zomer maar beginnen!

Lees ook:
Summerproof Deel 1: Zo wordt je lijf nooit strak!
Summerproof Deel 3: Modetrends
Summerproof Deel 4: Spiermassa opbouwen
Summerproof Deel 5: De wilde haren!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.