Summerproof: Zo wordt je lijf nooit strak!

lijf nooit strak

Ben jij al summerproof? Is het antwoord nee.. Lees dan gauw verder, want het lichaam heeft soms echt een schopje onder zijn kont nodig. Anders wordt je lichaam natuurlijk nooit strak voor de zomer! Dit is deel 1 van de reeks summerproof items. Dankzij het heerlijke weer wordt je weer bewust van je lichaam en dat heeft zo z’n consequenties… Lees dus de volgende tips, want anders wordt je lijf nooit strak natuurlijk!

Cardio-training
Ga de sportschool bezoeken of trek je sportkleding aan en spring op de fiets of ga hardlopen. Cardio zorgt ervoor dat je vetten gaat verbranden. Door meer calorieën te verbranden op een dag, dan welke je consumeert, zul je vet gaan verbranden. Zeker in het begin zul je snel resultaat zien. Als het vet minder wordt, zullen de onderliggende spieren te voorschijn komen. Maak voor jezelf een haalbaar schema en start gematigd. Ga dus zeker niet te fanatiek van start, want dan kun je blessures oplopen!

Krachttraining
Naast cardio is ook zeker krachttraining belangrijk. Door je spieren te trainen, zullen ze gaan groeien en uiteindelijk meer energie verbranden dan normaal, waardoor je door de dag heen meer calorieën verbrand en dus een strakker lichaam krijgt. Krachttraining heeft zijn werking op langere termijn, dat terwijl cardio-training een sneller eerste effect heeft. Te veel cardio kan er overigens ook voor zorgen, dat als het vet niet meer verbrand kan worden, je uiteindelijk ook spiermassa gaat verbranden en dat willen wij natuurlijk voorkomen. Zorg voor een goede balans!

Let op de voeding
Het klinkt logisch, maar het is zo verleidelijk met dit mooie weer. Uiteraard moet je ook kunnen genieten hoor ik je denken! Ja, dat klopt, genieten kun je zeker. Door creatief te zijn met voeding kun je ook gezond snacken en genieten van een heerlijke gezonde maaltijd. Per dag heb je een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig om normaal te kunnen functioneren, dit verschilt uiteraard per persoon (zie hieronder). Als je licht wilt afvallen, zul je minder calorieën tot je moeten nemen dan nodig per dag. Je kunt hier per week mee spelen en probeer je bewust te worden van je dagelijkse inname.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheden mannen
Weinig fysiek actief: 2000 tot 2600 calorieën
Matig fysiek actief: 2200 tot 2800 calorieën
Zeer fysiek actief: 2400 tot 3000 calorieën

Drink voldoende
Naast voeding is vocht/water ontzettend belangrijk. Door water te drinken verdwijnt het honger gevoel en zoals je weet bevat water 0 calorieën, ideaal dus. Het werkt ook andersom, dat als je te weinig vocht in je lichaam hebt, kan het lichaam een hongerig gevoel opwekken en dan kun je verleid worden te gaan snacken. Door het lichaam goed te hydrateren bevordert het natuurlijk ook de vochtbalans in het lichaam en van de huid. De afvalstoffen in het lichaam kunnen gemakkelijker vervoerd worden en dat is zeker belangrijk als je iets wat af wilt vallen.

Lees ook:
Summerproof Deel 2: Gezonde teint
Summerproof Deel 3: Modetrends
Summerproof Deel 4: Spiermassa opbouwen
Summerproof Deel 5: De wilde haren!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.