Superfoods voor echte mannen

superfoods

Superfoods zijn hot! Vrouwen eten massaal vogelvoer en zweren bij antioxidanten in het ontbijt. Maar zijn dat echte superfoods of hebben wij mannen hele andere foods die voor ons super zijn?

Eieren
Natuurlijk eieren! In eieren zitten veel eiwitten, welke je goed kunt gebruiken bij het opbouwen van spiermassa. Het blijkt zelfs dat eiwitten uit eieren zorgen voor een sneller effect door de juiste hoeveelheid aminuzuur leucine in eieren. Eiwitten geven je een langer voller gevoel, waardoor je minder snel gaat snacken tussen door.

Champignons
Champignons zitten vol met antioxidanten, eiwitten, koper, kalium, fosfor en vitaminen B. De antioxidanten zorgen ervoor dat het lichaam abnormale celaanmaak of vermenigvuldiging voorkomt, het kan dus de kans op kanker verminderen.

Noten
In noten zitten de vetten die je lichaam nodig heeft. Ze bevatten namelijk de onverzadigde vetten en verminderen de kans op hartziekten en diabetes. Daarnaast kun je gemakkelijk je eetlust in bedwang houden, door een klein handje noten te eten.

Yoghurt/Kwark
Vaak heb je wel een pak yoghurt of een bakje kwark in je koeling staan. Door de hoeveelheid eiwitten kun je langer de honger uitstellen, waardoor je minder snel gaat snacken. Daarnaast bevordert het de opbouw van je spiermassa. Ook bevat het veel probiotische organisme, welke zorgen voor gezonde bacteriën in de darmen en dus een boost zijn voor het immuunsysteem. Ook zit er veel calcium in een flinke kom yoghurt/kwark wat een snellere verbranding van onder andere vetcellen stimuleert.

Broccoli
In broccoli zit ijzer, mangaan, magnesium, calcium en mega veel vitaminen A, C en K. Broccoli is dus bijna overal goed voor! Het schijnt zelfs dat je door het eten van broccoli meer serotinine (gelukshormoon) aanmaakt, waardoor je je dus nog gelukkiger gaat voelen.

Rode Wijn
Ha, dit is een fijne een gas rode wijn… In rode wijn zitten phenolen en antioxidanten, stoffen die goed zijn voor huid en hart. Dit betekent natuurlijk niet dat je ineens liters wijn moet gaan drinken, houd het bij 1 à 2 glazen per dag.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.