The mask…

the mask

Om helemaal in de sferen te blijven van Halloween, staat vandaag The Mask in de spotlight. Hierbij doelen we uiteraard niet op de gelijknamige film, maar op het gezichtsmasker (ja, ook voor mannen!). Vanavond loopt men waarschijnlijk met een heel ander masker op (killer clown, paardenkop, geest, doodskop of pompoen?) dan welke wij hier bedoelen, maar toch… Het gezichtsmasker. Waarom ook jij eraan moet gaan geloven?

Waarom?
Een gezichtsmasker vult aan waar een moisturiser (dagcrème) te kort schiet. Een gezichtsmasker reinigt de huid grondig en verwijdert dus dode huidcellen en andere onzuiverheden. De mannenhuid heeft relatief grove poriën die makkelijker verstopt kunnen raken, omdat de mannenhuid meer talg aanmaakt dan nodig is (vaak vetter aanvoelt). Deze verstopte poriën kunnen snel gaan irriteren en eventueel zelfs gaan ontsteken. Door de huid dus regelmatig grondig te reinigen, kun je irritaties voorkomen. Daarnaast zal de huid schoon en zacht aan gaan voelen.
Het masker sluit ook tijdelijk de gezichtshuid even helemaal af, waardoor de doorbloeding verbetert en dus de nieuwe cel aanmaak stimuleert. Hierdoor verbeter je op den duur ook de flexibiliteit van de huid, waardoor je rimpels vervaagd en of het ontstaan van rimpels uitstelt. Daarnaast geeft een gezichtsmasker ook goede voeding en hydratatie, waardoor de huid een gezonde uitstraling krijgt. Precies wat we willen dus!

Hoe?
Gebruik het gezichtsmasker eens per week. Spoel het gezicht voor het aanbrengen van het masker goed af met lauw warm water. Breng vervolgens het masker aan op de huid. De belangrijkste plekken zijn natuurlijk het voorhoofd, neus, kin en de wangen. Hou de gevoelige plekken rond de ogen en mond open. Laat het geheel even intrekken, vaak 10 minuten (tijd verschilt per masker), ga even relaxen ofzo, luister muziek, kijk aflevering gemist of je favo serie of ga heerlijk in bad. Het gezichstmasker voldoende laten intrekken? Masseer dan nu het geheel goed in op de huid, je geeft de huid hierdoor een extra peeling en verwijder je gemakkelijk de onzuiverheden. Spoel vervolgens het masker af met lauw warm water. Eindig met een heerlijke moisturiser (dagcrème).

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.