The Road to Success!

the road to success

Gisteravond was Mencare24 aanwezig bij het event ‘The Road to Success’ in Rotterdam. Wat is dé weg naar succes? De sprekers Ben Valks (ondernemer & avonturier), Dirk Zeelenberg (acteur & ondernemer) en Arthur van der Wal (CEO pensioen Nationale-Nederlanden) hebben hun Road to Success verteld. Hieronder de 8 belangrijkste tips om deze weg naar succes met succes te kunnen bewandelen…

Droom
Durf te dromen. Ga na wat je wilt gaan bereiken of waar je hart ligt en blijf er niet over dromen. Ga die dromen najagen en zet vandaag nog de eerste stap. De voorpret kan ook al veel voldoening geven!

Blijf vooral jezelf!
Ga niet naast je schoenen lopen, maar blijf vooral jezelf. Klinkt wellicht heel cliché, alleen het werkt. Zo lang je dicht bij jezelf blijft, is het gemakkelijker om je goed te blijven voelen bij wat je doet. Je kan je vak ook met veel meer plezier blijven uitoefenen. Als anderen dit in de weg staan, ben dan open en eerlijk en zeg waar het op staat.

Met niks doen kom je er niet
Blijf niet met je luie reet op de stoel zitten, want hallo het komt je niet zomaar aanwaaien. Als je een droom of doel voor ogen hebt, wacht dan niet langer, maar begin nu. Haal alles uit jezelf om het beste naar voren te laten komen. Begin en ga de eerste stappen maken naar jouw doel.

Geluk…
Bij het behalen van succes komt soms ook geluk kijken. Vaak moet je op het goede moment, op de juiste plek zijn en dan dé persoon tegen komen die jou die kans wil geven. Zorg er dus voor, dat je je netwerk uitbreidt en ga niet af zitten wachten.

Gewoon doen!
Twijfel je? Durf je de stap niet te nemen? Ben je bang om je zekerheden te verliezen? Ga na wat je echt wilt, jouw succes… Aarzel niet, want als je het echt heel graag wilt, dan kan alles. Ga het gewoon doen! Want als je het niet gaat doen, blijf je hier mee worstelen. Volg je intuïtie!

Durf te falen…
Succes behaal je waarschijnlijk niet in één keer. Je zult moeten leren van je fouten en deze leermomenten heb je nodig om succesvol te kunnen zijn in wat je doet. Dus door ook te durven falen, zul je ook je succes kunnen behalen. Alleen maar op safe spelen brengt je namelijk niet verder.

Maakt geld gelukkig?
Is het geld wat gelukkig maakt of haal je meer voldoening uit andere dingen. Uiteraard maakt geld het leven een stuk gemakkelijker en zijn de mogelijkheden makkelijker te verwezenlijken, maar met ervaringen en kennis kun je al starten. Je hebt namelijk niet altijd geld nodig. Terug geven aan de maatschappij geeft ook veel voldoening en dat is niet in geld uit te drukken. Ervaringen en herinneringen kunnen ook veel waard zijn en je heel gelukkig en succesvol in het leven maken.

Wees tevreden!
Ben tevreden met wie je bent en ga uit van je eigen krachten. Ga uit van je eigen geluk en deel deze met de mensen waar jij dicht bij staat.

Succes volgens de sprekers…

Ben Valks – Oprichter Black Jaguar Foundation
‘Succes is Happiness. Ga doen wat je echt wilt, streef je dromen na.’

Dirk Zeelenberg – Die dikke van Divorce, de hitserie van RTL4, daarnaast ook ondernemer
‘Ik maak mijn keuze in het leven op basis van genieten en ergens vol voor gaan vind ik echt leuk!’

Arthur van der Wal – CEO pensioen Nationale-Nederlanden
‘Ik haal voldoening uit het ontwikkelen van andere mensen, ik ben echt een mensen mens.’

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.