Tips & tricks rondom scheren…

tips tricks scheren

Nat scherende heren opgelet, want hieronder vind je een aantal handige ‘Tips & tricks’ zodat jij de scheerbeurt kunt perfectioneren! Gemiddeld gezien hebben mannen 50.000 baardharen welke iedere dag zo’n 0,4 millimeter groeien, om iedere dag clean shaven voor de dag te komen, kun je van het scheerritueel dan ook maar beter een ritueel maken waar jij blij van wordt!

– Scheer je in de ochtend. In de ochtend is de huid beter ontspannen, waardoor deze gemakkelijker te scheren is.

– Om efficiënt te werk te gaan, kun je het beste eerste een douche nemen voordat je aan je scheerbeurt begint. Een lekkere warme douche, zorgt er namelijk voor de dat baardharen al iets wat verzacht worden, waardoor je een minder trekkend gevoel zult ervaren.

– Ga niet voor snel snel, want zo ontstaan er natuurlijk sneller scheerwondjes. Gebruik dus ook twee handen, één om de huid strak te trekken en natuurlijk dat andere om te scheren.

– Werk met goed gereedschap. Vervang regelmatig je mesjes, want ook met botte mesjes is de kans groter dat je een scheerwondje maakt en dat willen we nou juist gaan voorkomen. Daarnaast is het aan te raden het mesje tijdens de scheerbeurt regelmatig even schoon te spoelen met lauw warm water!

– Scheer je niet overdreven vaak, tenzij je natuurlijk behoort tot de ruig behaarde mannen! De huid krijgt namelijk tijdens de scheerbeurt nogal wat te verduren en verdient rust om zich te kunnen herstellen. Uiteraard helpt een goede aftershave hier aan mee, maar scheer je dus niet te vaak. Eens in de 2-3 dagen is goed en kan de huid zich rustig herstellen!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.