Tips voor de verzorgde man

verzorgde man

Wij mannen willen er graag goed en verzorgd uitzien, maar het mag ons niet te veel moeite kosten. Hieronder staan een aantal tips, die niet al te veel moeite kosten, maar wel gelijk een enorm effect hebben op je uitstraling.

Kleding
Draag kleding die past, anders ga je er sneller slobberig en onverzorgd uitzien, omdat dan lijkt dat kleding je niet interesseert.
Schoenen zijn ook niet onbelangrijk. Mannen hebben vaak maar één paar schoenen. Allereerst kan ik me niet voorstellen dat dit paar schoenen bij alle gelegenheden hoort wanneer je ze gaat dragen, ten tweede is het ook belangrijk dat de kleding die je draagt matcht met je schoenen.

Kapsel
Maak regelmatig een afspraak bij de kapper. Je haar knapt hier namelijk helemaal weer van op.
Tips voor thuis zijn om het haar niet te wassen met te hardnekkige zeep. Deze laten de haren uitdrogen, waardoor de fut eruit gaat. Gebruik een shampoo die bij je haartype past.
Neem de juiste hoeveelheid als je gebruik maakt van haarstylingsproducten, te veel kan een negatief effect hebben op het haar.

Huidverzorging
Het verzorgen van de huid begint al tijdens het douchen. Gebruik dan ook geen hardnekkige zeep, maar een zachte douchegel, hierdoor voorkom je dat de huid gaat uitdrogen en er doffer uit zal gaan zien.
De huid van het gezicht is vele male dunner dan de rest van de huid, waardoor het op een mildere manier verzorgd dient te worden. Ga stapsgewijs te werk, het hoeft uiteraard niet veel tijd te kosten en maak het jezelf gemakkelijk door je gezicht te reinigen onder de douche en breng na het douchen een dagcrème aan ter bescherming. Zo pas je het gemakkelijk in, in je eigen ritueel.

Lichaamsbeharing
De mannen van de toekomst zullen steeds minder lichaamsbeharing hebben. Een verzorgde look creëer je door de lichaamsbeharing netjes te verzorgen. Scheer/trim dus regelmatig je gezicht, nat heeft de voorkeur, want hierdoor kun je gladder scheren, maar netjes getrimd ziet er ook verzorgd uit.
Neus en oorharen zijn ook niet meer van deze tijd, eveneens als het hebben van één grote wenkbrauw. Ga hiervoor voorzichtig met de pincet te werk.
Ook tijdens een dagje aan het strand wil je er verzorgd bij lopen, verwijder de dikke harige trui totdat je mooi gespierde lichaam naar voren kan komen. Iets wat borsthaar is uiteraard niet ongewenst!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.