Tips voor een frisse uitstraling!

frisse uitstraling

Wie wil dat nou niet? Een goede en frisse uitstraling hebben.. Zeker in de winter is het belangrijk een goede gezichtsverzorging te hanteren. Het gezicht is vaak het enige stukje huid wat gezien wordt, aangezien de rest bedekt is met kleding. Maar hoe kun je er voor zorgen dat je een jonge en frisse uitstraling hebt? Volg de tips op en het welverdiende resultaat zal er wezen.

Dode huidcellen verwijderen

Reinig de huid dagelijks met een face wash/cleanser, dit om ophopingen van bijv. dode huidcellen in de poriën te vermijden. Hierdoor heb je minder kans op mee-eters en andere oneffenheden op de huid. Dit reinigen hoeft niet veel tijd te kosten, gebruik de face wash bijv. tijdens het douchen!

Het wekelijks scubben van de huid is ook een must. De goede peeling bevordert de doorbloeding van de huid, hierdoor zal de huid beter gevoed worden en weer gaan stralen. Ook egaliseert de scrub de huid door de kleine slijpdeeltjes die in de gel zitten. Het verwijdert ook de aanwezige dode huidcellen, wat wederom verstoppingen voorkomt.

Beschermen

Na het reinigen van de huid is het belangrijk de huid een goede beschermlaag te geven. Tijdens het reinigen is namelijk de natuurlijke beschermlaag verwijderd en deze moet zich kunnen herstellen. Begin de dag dan ook altijd met een goede dagcrème, vooral in de winter is het belangrijk te kiezen voor een hydraterende crème. De kou in de winter zorgt er namelijk voor dat de huid uitdroogt, om dat tegen te gaan is die crème erg belangrijk.

Herhaal dit ritueel ’s avonds. De gehele dag heeft de huid zich blootgesteld aan allerlei omstandigheden, zoals uitlaatgassen, de zon en rook, deze kunnen dan ook een negatief effect hebben op de huid. Het is dus ook belangrijk ’s avonds de huid te reinigen en te beschermen.

Geef de huid iets extra’s

Geef de huid eens in de zoveel weken (mag ook eens in de week) een frisse boost door gebruik te maken een hydraterende gezichtsmasker. Het verwijdert oneffenheden en dode huidcellen en brengt de vochtbalans in de huid weer op peil. Doordat het masker de huid tijdelijk even afsluit stimuleert het de doorbloeding van de huid, waardoor de huid beter gevoed wordt en weer zal gaan stralen na de behandeling. Het is in ieder geval het proberen waard!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.