Tips voor een stralende bruine huid in de zomer

stralende bruine huid in de zomer

Jaja, het is weer officieel zomer in Nederland. Al moet voor velen de echte zomer nog beginnen. Bereid je dus goed voor, want uiteraard wil je ook dan goed voor de dag komen! Ook in de zomer krijgt de huid veel te voortduren en deze behoor je dan ook goed te beschermen. Wellicht verlang je ook naar een gezonde teint, maar is flink bakken in de zon eigenlijk wel de ideale oplossing?

Een heerlijk zomers biertje drinken op het terras, in je zwembroek op het strand beachsoccer spelen, even tot rust komen in de tuin, ja hoe je het ook verzint, als de zon paraat is en je stiekem heerlijk aan het bakken bent, kan het je zomaar overkomen, je verbrandt. Neem dus altijd voorzorgsmaatregelen, zelfs als je al wat bruiner geworden bent! Dit klinkt natuurlijk ontzettend kinderachtig, maar verbranden is vervelender, je hebt het namelijk helemaal niet door. Vaak als je na een middag strand thuis komt, ontdek je dan pas dat je zo verbrand bent (stom is dat eigenlijk!), op het strand was het nog niet (goed) te zien en had je absoluut nog geen last van een trekkend gevoel (dat heel pijnlijk tijdens het douche). Bescherm de huid dus van te voren heel goed met een anti-zonnebrandcrème. Vaak denkt men dat je niet bruin meer wordt als je je hiermee insmeert. Dat is natuurlijk niet waar, wel is het zo dat je minder snel bruin wordt, het vertraagd als het ware het gehele proces (je wordt dus niet ‘minder’ bruin). Wat ook een bekende fout is die men vaak maakt, is dat men denkt dat je eerst rood moet worden (je eerst moet verbranden) voordat je pas echt bruin gaat worden. Dit verbranden is echter slecht voor de huid en probeer het dus te vermijden, dit is geen fase waar je doorheen moet om bruin te kunnen worden. Verbrand je toch, smeer dan na dat je in de zon geweest bent een goede hydraterende crème op, de huid gaat dan meer vocht vasthouden, waardoor je minder snel uitdroogt.

Voor een gezonde bruine huid is het een aanrader je huid regelmatig te scrubben. Je huid wordt namelijk egaler bruin als de huid gladder is. Tijdens het scrubben verwijder je oneffenheden zoals de dodenhuidcellen die achter zijn gebleven op de huid, je reinigt de huid dus grondig, hierdoor wordt de huid vele malen gladder. Doordat de huid goed gereinigd is, krijgt de huid meer zuurstof en kunnen de crèmes beter in de huid worden opgenomen. Bij scrubben wordt vaak gedacht dat je dan de bruine teint eraf aan het scrubben bent, maar dat is dus absoluut niet waar! Meer informatie betreft scrubben, lees dan het artikel: ‘Tips voor het scrubben van het gezicht!

Wees slim en zorg er voor dat je niet al te bruin wordt. Uiteraard zie je er jonger uit met een gezonde bruine teint, maar als je te bruin wordt ziet de huid er van dichtbij zeker niet jonger uit, nog maar te zwijgen over de gevolgen op lange termijn. Je kunt namelijk ook overdrijven!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.