Tips voor het behandelen van scheerwondjes

scheerwondjes

Het kan de beste overkomen, maar wat zijn ze toch vervelend die scheerwondjes! Maar wat moet je nu precies doen als je scheerwondjes hebt? Duidelijk is dat de huid beschadigd is en dat deze moet herstellen. We gaan nu ontdekken hoe je deze wondjes het beste kunt behandelen.

Nadat het wondje is ontstaan, is het van groot belang dat de bloeding gestopt wordt. Dit kun je doen door het wondje koud te maken door middel van koud water of zelfs een ijsklontje. Hierdoor trekken de kleine bloedvaatjes samen, waardoor de bloeding zal stoppen. Ook voorkomt het een eventueel opkomende zwelling.

Als de bloeding gestopt is, zal de huid de mogelijkheid moeten krijgen zich te herstellen. Gebruik hiervoor een goede aftershave crème. Door de aftershave wordt de huid verkoeld, gaan wondjes niet infecteren of ontsteken en gaan de poriën weer dicht staan. De huid is beschermd en krijgt de mogelijkheid zich te herstellen.
Een stomme fout die vaak gemaakt wordt, is het gebruik van een verkeerde verzorgende aftershave. Gebruik altijd een aftershave zonder alcohol! Dit omdat alcohol wel ontsmet, maar er ook voor zorgt dat de huid heel erg uitdroogt. Deze aftershave met alcohol verzorgt en beschermt de huid dus niet goed, waardoor de huid zich niet optimaal kan herstellen!

Lees ook het artikel ‘Je kan niet zonder een goede aftershave’, hier wordt omschreven waarom het zo belangrijk is om een goede aftershave te gebruiken.

Dus wees slim en maak na het hebben van een scheerwondje gebruik van een goede aftershave crème.

Scheerwondjes voorkomen, lees hier de tips!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.