Tips voor het gezicht!

gezicht

Wie wil er nou geen stralende gezichtshuid hebben? Geen zeurende droge huid of last meer van een vette huid, we gaan voor een mooie stralende huid, maar dan mag je natuurlijk niet stil blijven zitten. Ontdek onderstaande stappen en ga voor deze stralende huid!

 1. Luister naar je eigen huid…
  Mannen hebben over het algemeen een veel dikkere en vettere huid dan vrouwen. Dit komt door het hogere testosteron gehalte in het lichaam. Deze vette huid zorgt ervoor dat mannen bevattelijker zijn voor bijvoorbeeld puistjes. Het is van groot belang dat je als man weet wat voor soort huid je hebt, niet iedereen heeft namelijk een vette huid. Je hebt hierbij drie verschillende soorten huidtypen: de droge huid, de normale huid en de vette huid. Door te bepalen welk huidtypen je hebt kun je makkelijker je verzorgingsproducten uitkiezen.
 2. Kies je producten
  Wanneer je er achter bent wat voor huidtype je hebt kun je de producten daarop gaan selecteren. Let daarbij dus op wat voor basiselementen het product bevat en of deze matchen met jou huidtype.
 3. Was jezelf dagelijks!
  De verzorging van de huid begint al bij het douchen. Naast je lichaam is het heel erg belangrijk om de huid een milde facewash te geven. Dit zorgt ervoor dat het straatvuil er goed afgaat en de huid een gezonde uitstraling krijgt. Douche je overigens niet te heet, want dit zorgt voor uitdroging van de huid, iets wat je absoluut niet wil natuurlijk!
 4. Scrub je huid wekelijks
  Een scrub zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid wordt verwijderd, zodat eventuele onzuiverheden worden weggehaald. Je poriën worden daardoor makkelijker schoon gehouden en je krijgt minder last van puistjes. Zorg ervoor dat je een scrub gebruikt die speciaal voor het gezicht is, dit is prettiger voor de dunnere huid van het gezicht.
 5. Scheren
  Zorg dat je altijd scheert met een goed scherp scheermes. Dit voorkomt dat je last krijgt van onder andere rode plekke, ingegroeide haartjes of een ruwe huid. Bovendien scheert een mesje gewoon gladder dan bijvoorbeeld een trimmer. Een scheergel zorgt er voor dat de huid beter wordt beschermd. Gebruik na het scheren altijd een aftershave. Dit verkoelt, verzacht, hydrateert en laat de huid optimaal herstellen…
 6. Gebruik een gezichtscrème
  Na het douchen of scheren is het de beurt aan de gezichtscrème, ook wel moisturiser. Zorg ervoor dat ook dit product bij je huidtype past. Smeer de crème er niet te dik op, anders zal er een vettig laagje op de huid achterblijven, bah! Vergeet bij het gebruiken van de gezichtscrème natuurlijk ook de huid van de nek niet.
 7. Soms iets extra’s
  Naast de normale verzorging kun je af en toe tijd nemen voor wat extra verzorging. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een heerlijk gezichtsmasker. Dit masker zorgt ervoor dat de huid wordt opgepept, goed wordt gereinigd en helemaal tot rust kan komen.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.