Tips voor het scheren van de gevoelige mannenhuid!

scheren gevoelige mannenhuid

Alle mannen eventjes opgelet! Heb je soms problemen met scheren? En dan met name als de huid geïrriteerd is of wordt door het scheren? Dit uit zich in rode bultjes, opengesneden puistjes of gewoon scheerwondjes. Ontdek dat onderstaande tips om dit te lijf te gaan!

1. Scheer je iets minder vaak en laat de huid herstellen. Tijdens het scheren beschadig je namelijk de huid en deze moet de tijd krijgen om zich te kunnen herstellen. Door jezelf niet meer dagelijks te scheren, maar bijvoorbeeld om de dag, kan de huid zich beter herstellen en zal de huid minder snel geïrriteerd zijn. Als je de huid niet laat herstellen zal het wondje of puistje onopgemerkt de dag erna weer open geschoren worden en dat wil je juist voorkomen. Gebruik hiervoor een herstellende crème een aftershave balm is eigenlijk ondenkbaar na het scheren.

2. Laat de huid niet uitdrogen! Verzorg de huid voor en na het scheren goed. Zorg ervoor dat de huid niet uitdroogt, want dan gaat de huid extra talg aanmaken als preventie voor uitdroging. Deze grotere talgproductie kan de kans op puistjes en onzuiverheden vergroten. Reinig de huid ’s ochtends en het liefst ook ’s avonds altijd met een face wash. Na het reinigen is het belangrijk de huid te laten hydrateren door een dagcrème aan te brengen, zodat de huid niet alsnog uit zal gaan drogen. Door deze simpele dagelijkse behandeling zal de huid flexibel en gezond zijn, waardoor de huid zich sneller zal herstellen van eventuele beschadigingen.

3. Gebruik een scheercrème! Scheercrèmes laten namelijk een dun siliconen laagje achter op de huid, waardoor de huid beter beschermt blijft en het mesje soepel over de huid glijdt. Tevens verzacht een scheercrème de haartjes en zul je een veel minder trekkend gevoel krijgen. Wellicht denk je geen scheercrème te gaan kopen, aangezien deze duurder is dan de wel bekende scheerschuim, maar dan ben je bedrogen uit. Een scheercrème gaat vele langer mee dan een scheerschuim, omdat deze crèmes veel geconcentreerder zijn en je dus minder nodig hebt om goed te kunnen scheren.

4. Scheren kan niet zonder een scherp mes. Koop regelmatig een nieuw scheermesje. Botte mesjes scheren namelijk niet meer zo fijn, waardoor je gemakkelijker scheerwondjes zult gaan maken. Ook zul je niet meer zo perfect glad kunnen scheren, aangezien het mesje de haartjes niet perfect meer doormidden scheert. Spoel het mesje tijdens en na het scheren af lauw-warm water, zodat deze niet verstopt raakt met haartjes of scheercrème.

5. Scheer met een mesje met één scheermesje. Gebruik je een scheermes met meerdere mesjes, dan scheer je als het waren in één beweging meerdere keren de huid. De kans is dan groter dat je een haar te slordig of te kort hebt geschoren, zodat deze nijgt in de huid te groeien. Ingegroeide haartjes kunnen vreselijk gaan irriteren en zal een gevoelige plek zijn voor de volgende scheerbeurt. Een scheermes met één mesje, zoals een ‘klapmes‘ zou wellicht de oplossing kunnen zijn.

6. Scheer met de haarrichting mee. De haren zullen op deze manier minder kort geschoren worden als dat je ze tegen de haarrichting in scheert, waardoor de kans op ingegroeide haartjes of huidirritatie minder zal zijn.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.