Tips voor het scrubben van het gezicht!

scrubben

De mannenhuid verdient een goede verzorging, scrubben lijkt misschien niet mannelijk, alleen heb je er ontzettend veel baat bij. Je zult er spijt van krijgen als je er geen gebruik van maakt! Je zult versteld staan van de gevolgen, de huid zal er stralender en gezonder uit zien na een wekelijkse scrubbeurt. Vooral in de lente is het belangrijk regelmatig te scrubben, want in de lente wordt de huid weer bloot gesteld aan het felle daglicht en daar moet de huid rustig aan wennen. Beschermen is dus de beste oplossing!

Waarom zou je eigenlijk gaan scrubben?

De huid krijgt te maken met vele factoren waarvoor de huid beschermd moet worden. Door de huid regelmatig te scrubben, verwijder je de dode huidcellen die de cel vernieuwing stimuleren en zal de huid weer glad en zacht aanvoelen. Uiteraard reinigt het de huid diep, wat er voor zorgt, dat je minder snel last hebt van kleine pukkeltjes en acne en je krijgt een fris en schoon gevoel. De huid zal na het scrubben sneller een egale bruine teint krijgen.
Bij ons mannen moeten we ook niet denken aan ingegroeide haartjes, met een goede scrubbeurt zorg je ervoor dat deze ingegroeide haartjes verleden tijd zijn! Ook worden de verzorgingsproducten die je gebruikt beter opgenomen, zodat ze de huid beter kunnen voeden.

Hoe kun je het beste de huid scrubben?

Start met het reinigen van het gezicht door gebruik te maken voor de hiervoor bestemde cleansers/face washes. Gebruik vervolgens voor het gezicht een goede scrubgel, deze scrub heeft een fijne korrel, wat de huid een milde peeling zal geven. Er bestaan ook scrubs voor het lichaam (zoals zwarte modder), hiervan zijn de scrubdeeltjes grover en dus niet geschikt voor de tere huid van het gezicht. Maak de huid nat met lauwwarm water, hierdoor gaan de poriën iets wat open staan (wat je ook kunt doen is een heerlijke warme douche nemen). Neem vervolgens een ruime hoeveelheid scrub en breng die aan op de huid. Wrijf vervolgens met roterende bewegingen de scrub over het gezicht, doe dit met vochtige handen. Vermijdt de huid rondom de ogen, deze huid is namelijk erg dun en ontzettend gevoelig. Spoel je gezicht weer schoon met lauwwarm water. Eindig door gebruik te maken van een verzorgende en hydraterende moisturiser (dagcrème), hierdoor blijft de huid zacht en soepel.

Maak regelmatig gebruik van een goede scrubgel, 1 à 2 keer per week.

Tip: Neem vooraf een douche of gebruik de scrub ook tijdens het douchen!

Vergeet ook niet je lippen regelmatig te scrubben, doe dit alleen niet met een scrubgel, maar gebruik daarvoor een zachte tandenborstel en poets over je lippen. Je lippen worden weer ontzettend zacht. Het verwijdert de doden huidcellen en verbetert de doorbloeding.

Ook ideaal vóór het starten van de scheerbeurt!

Start met het reinigen van het gezicht met een cleanser/facewash, vervolgens geef je het gezicht een milde scrubbeurt (de eventuele ingegroeide haartjes scrub je dan los). Daarna kun je starten met je scheerbeurt. Ook hier is het handig om voor of tijdens het scrubben een douche te nemen, tijdens het douchen verzacht het warme water namelijk de haren, waardoor de scheerbeurt spoeler en met een minder trekkend gevoel verloopt. Ideaal lijkt me!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.