Tips voor het voorkomen van scheerwondjes

scheerwondjes

Het kan de beste overkomen, maar wat zijn ze toch vervelend die scheerwondjes! De huid kan hierdoor namelijk makkelijk gaan irriteren, je hebt meer kans op ingegroeide haartjes en als je echt ver uitschiet, ontstaat zelfs de kans op een lelijk litteken en dat terwijl je deze scheerwondjes gewoon kunt voorkomen. In dit artikel geven wij u diverse tips hoe u scheerwondjes kunt voorkomen. Volgende week kunt u verder lezen hoe u de scheerwondjes het beste kunt behandelen.

1. Maak gebruik van een goede uitrusting.
Met een goede uitrusting bedoelen we een scherp scheermesje. De meeste scheerwondjes ontstaan door het gebruik van een bot scheermesje. Vervang dus regelmatig je scheermes. Een scherp scheermes is namelijk beter gestroomlijnd en glijdt dus gemakkelijker over de huid.

2. Maak gebruik van goede scheercrème.
Waarom nou eigenlijk scheercrème. Scheercrème heeft namelijk een belangrijke werking, waardoor je vele malen gladder kan scheren. Het biedt namelijk een betere baardverzachter dan de scheerschuim en de scheergel, waardoor je geen extra scheerolie nodig hebt. Ook is de structuur van de crème dikker, waardoor de bescherming van de huid optimaal is en de kans op beschadigingen of wondjes minder zal zijn.

3. Neem de tijd voor het scheren.
Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar toch doet niet iedereen het. De meeste scheerwondjes ontstaan door het te snel willen scheren. Want als je met te veel haast gaat scheren, maak je sneller fouten. Zorg er dus voor dat je rustige halen kunt maken. Je moet maar denken, een scheerwondje kost meer tijd dan gewoon de tijd te nemen voor het scheren.

4. Maak gebruik van een slim stappenplan.
1. Scheer nooit met een koude huid, neem bijvoorbeeld voor het scheren een douche of was de huid vooraf met lauw-warm water.  2. Breng de scheercrème aan met een scheerborstel en eindig met de haartjes omhoog. 3. Scheer met een scherp mes (zoals ook al vermeldt bij tip 1) en spoel deze regelmatig af met warm water. 4. Scheer met de richting van de haargroei mee. 5. na het scheren spoelt u af met lauw-warm water en reinig je het gezicht met een face cleaner. 6. Dep de huid droog en breng een goede aftershave aan op de huid, deze moet de huid voeden en kunnen laten herstellen van de scheerbeurt. Gebruik een aftershave die geen alcohol bevat. Alcohol is misschien wel desinfecterend, maar zorgt er ook voor dat de huid heel erg uitdroogt, wat de huid juist zwakker maakt.

Zie voor het uitgebreide stappenplan onze scheertips.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.