Tips voor na het scheren

na het scheren

Het is Shaveruary en dat betekent dat het tijd wordt om jezelf te gaan scheren. Na Movember, Decembeard en Januhairy is het daar nu echt tijd voor. Nu hoef je van ons niet per se in één keer jezelf te ontdoen van je mega baard, maar mag je hem ook mega mooi bijwerken. Scheren dus!

Voor het mooiste resultaat, een gave huid, geen irritaties en oneffenheden, moet je de huid na het scheren wel goed verzorgen. Dit doe je dagelijks door de huid te beschermen met een moisturiser (dagcrème), maar ook zeker na het scheren met een aftershave

Wat wij mannen vaak niet weten, is het dat een goede aftershave de huid kalmeert en direct laat herstellen na het scheren. Wij denken vaak dat een aftershave een heerlijk ruikend goedje is, wat je na het scheren op je gezicht splashed. Deze parfumachtige aftershave werd vroeger vaak gebruikt, maar is niet bevorderlijk voor het oppeppen van de huid. De alcohol zorgt er wel voor dat de huid goed ontsmet (wat overigens vreselijk kan prikken), maar niet dat de huid goed kan herstellen, het droogt de huid namelijk flink uit. De huid verdient bescherming en moet zich kunnen gaan herstellen na een impact hebbende scheerbeurt. Tijdens het scheren beschadig je namelijk een klein laagje van de huid en deze kan flink gaan irriteren.

Voorkom dus irritatie, roodheid en een droge huid na het scheren, door altijd na het scheren een hydraterende aftershave balm te gebruiken!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.