Totdat het zweet uitbreekt!

zweet

Op weg naar een belangrijke afspraak, mag absoluut niet te laat komen, rijd je zo een file in. Door al deze stress kan het zweet uitbreken, wat vaak vervelende geurtjes of plekken kan opleveren. Of terwijl je zit te wachten in de ontvangstkamer voor een sollicitatiegesprek en je vervolgens met natte handen jezelf voorstelt. Zweten op zich is onschuldig en reukloos. Zweet bestaat namelijk voornamelijk uit vocht en zout. Het lichaam scheidt dit af om zich op de goede temperatuur te houden. Het vocht op de huid verdampt namelijk, waardoor de huid afkoelt.

Vervelende geurtjes

De vervelende geurtjes ontstaan doordat het zweet in aanraking komt met de bacteriën die op huid zitten. Je kunt deze geurtjes voorkomen door te zorgen dat de bacteriën niet in aanraking kunnen komen met het zweet. Belangrijk is dus dat je de huid goed wast. Was je oksels dan ook minimaal één keer per dag grondig, dus niet vluchtig! Verfris je tussendoor op de dag ook, bijvoorbeeld als je tijdens je werk zweet of als je tijdens een stressmoment gezweet hebt. Hierdoor voorkom je echte nare geurtjes en voel je je veel frisser.

Zorg er ook voor dat je schone kleding en onderkleding draagt. Want dan kun je jezelf nog zo goed gewassen hebben, verspreidt je nog de onaangename geurtjes de je juist wilde voorkomen.

Het regelmatig ontharen van je oksels kan ook wonderen doen. De geur blijft hier anders namelijk gemakkelijker hangen en dat is nou juist niet de bedoeling.

Deodorant kan er voor zorgen dat voor de bacteriën de omgeving niet interessant meer is. De geur die de deodorant afscheidt, kan de vervelende geur doen verdoezelen, waardoor je toch nog lekker fris ruikt. Sommige deodorants blokkeren zelfs de poriën, waardoor je op die plekken niet transpireert.

Zweetplekken

Niets is zo vervelend als zweetplekken, hieronder volgen een aantal tips:
– Het is beter om katoenen kleding te dragen. Het katoen neemt het zweet beter op en koelt veel beter dan bijvoorbeeld synthetische stoffen.
– Draag wijdere kleding, hierdoor is het zweet veel minder zichtbaar.
– Draag zwarte of witte kleding. Op deze kleuren zijn zweetvlekken gewoon minder zichtbaar.

Voeding en zweet

Mijdt producten met velen specerijen en alcohol, want hierdoor worden de geuren juist versterkt.
Groenten en fruit zorgen er juist voor dat de geur minder sterk wordt, het verdunt namelijk het zweet, omdat er veel vocht in de producten zit. Veel water drinken is dus ook aan te raden.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.