Trainen vanuit huis!

trainen vanuit huis

Iedereen heeft het druk met werk, de opleiding, opdrachten, familieverplichtingen, feesten, vrijdagmiddagborrels. En door al deze drukte zeggen we weleens het momentje voor jezelf, de sportschool, af! Helaas, want ondanks dat je het druk hebt, mag je best tijd voor jezelf blijven maken. Uiteraard hoort bankhangen ook tot die categorie… Om te sporten en jezelf fit te blijven, hoef je niet per se de deur uit. Hieronder een aantal oefeningen die je kunt doen, zonder de deur uit te gaan. Dus bespaar tijd en wees extra effectief!

Push Up
Een hele bekende natuurlijk. Dit is een gemakkelijke oefening om dagelijks te doen en perfect om je arm, rug en borstspieren te trainen. Kies het juiste moment voor je om dit te doen. Bijvoorbeeld zodra je wakker bent even een push up momentje of net voordat je gaat slapen. Let wel op je houding. Houd je lichaam in één rechte lijn, buig dus niet je rug en laat niet je heupen zakken. zorg ervoor dat je armen onder je borst staan. Is het te makkelijk, wissel dan af met diverse variaties, zoals een extra gewicht plaatsen op je schouders, door je voeten te plaatsen tegen een muur, of door handje klap te doen, zodra je op het hoogte moment zit.

Planken
Voorheen was het de trend om deze oefening in de trein of tram te doen, maar je kunt dit ook gewoon thuis doen natuurlijk. Met deze oefening versterk je de core. Begin in de houding van een push up, alleen dan met de onderarmen plat op de grond. Probeer je te spannen en houd deze stand enkele seconden vast (probeer dit op te bouwen). Om te variëren, kun je deze houding afwisselen met het spreiden van de benen en weer terug in de originele stand.

Squats
Heerlijke oefening! Op het moment zelf ervaar je het als een eitje, maar als je het goed gedaan hebt, dan kom je de dag erna niet meer van je stoel af. Zet je voeten recht onder de schouders, leg eventueel een gewicht in je nek en buig je knieën, zodat er je onder en bovenbenen in een hoek van 90 graden staan, dit geldt ook voor de hoek van je bovenlichaam en bovenbenen. Duw tegelijkertijd je kont iets wat naar achteren. Vervolgens strek je het lichaam weer. Herhaal dit een aantal sets. Je kunt om de oefening moeilijker maken, door het gewicht verhogen. Blijf hiermee door trainen!

Cardio
Op diverse manieren kan je ook aan cardio doen thuis. Dit kun je doen door middel van jumps te maken. Spring en trek je knieën op. Hakken billen is ook een goede oefening. Deze oefeningen kun je moeilijker maken door gewichten mee te dragen. Ook kun je vanuit huis snel een blokje om rennen. Probeer hierbij de tijd bij te houden en sneller te zijn dan de vorige keer!

Heb jij nog tips of andere ervaringen, deel ze met ons!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.