Trim je baard tips

trim baard

Baarden zijn momenteel hot, karakteristiek en volledig te personaliseren. Maar hoe kun je jou perfecte baard nu gestyled krijgen? Hieronder vind je de tips:

1. Begin allereerst met goed gereedschap! Kies dan ook voor een stevige trimmer die bij jou past. Zo heb je verschillende trimmers met verschillende opzetstukken waarmee je de lengte kunt bepalen.

2. Zorg ervoor dat de baard droog en schoon is voordat je deze gaat scheren.

3. Zet de trimmer in de grootste stand en trim de baard boven naar beneden en van beneden naar boven. Zo trim je de baard al op één lengte, zodat het straks makkelijker op de juiste lengte te trimmen is.

4. Zet vervolgens de trimmer in de gewenste  lengte stand en begin weer van boven naar beneden te trimmen en van beneden naar boven.

5. Gelukt. Zet nu de baardtrimmer in de kleinste stand en verwijder alle ongewenste haartjes op de wangen en in de hals. Dit deel kun je eventueel ook met een open klap scheermes doen voor een gladder resultaat. Verwijder de haartjes aan de onderkant van de baard (in de hals) zo, dat er een mooie lengte en vorm ontstaat. Zorg ervoor dat de hals convex geschoren wordt (bolvormig), zodat de hals vrij komt van haar en je een frissere look geeft. Doe je het precies andersom, krijg je als effect dat de hals in verhouding dikker en korter lijkt.

6. Ook na het scheren moet je de baard goed verzorgen. Zo moet deze uiteraard ook gewassen worden met een milde shampoo. Het gebruiken van een conditioner kan ook een goede tip zijn, want deze zorgt ervoor dat de baard wat zachter zal gaan aanvoelen.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.