Ultieme nat scheer tips!

ultieme nat scheer tips

Tijdens Shaveruary is het tijd om jezelf te ontdoen van je mega baard. Ben jij een nat scheerder en ga jij voor het perfecte scheerresultaat. Door onderstaande tips toe te passen, kan je altijd über glad zijn.

Gereedschap:
Scheermes
Scheerborstel
Pre Shave Oil
Scheercrème
Aftershave

Het ultieme scheerrecept
1. Neem voor de scheerbeurt een warme douche en reinig het gezicht grondig (eventueel met een face wash). Het warme water verwarmd de huid en laat de poriën open staan, tevens verzacht het de haren. Ga voor het heerlijke verwarmende effect, het effect die een shaving towel geeft bij de echte barbier.
2. Breng na het douchen een pre shave oil aan. Een pre shave oil verzacht de haren en brengt de huid in de optimale conditie voor een scheerbeurt. Zeker als je een gevoelige huid hebt, is het verstandig hier vooraf gebruik van te maken.
3. Breng vervolgens de scheercrème aan met een scheerborstel. Laat de scheercrème schuimen door het met routerende bewegingen aan te brengen. Je zorgt er nu voor dat de baardharen overeind gaan staan en gemakkelijker te scheren zijn.
4. Nu heb je het gereedschap nodig, een scherp scheermes. Scheer met één hand en houd met de andere hand de huid strak. Vergeet het scheermesje niet regelmatig te spoelen tijdens de scheerbeurt. Laat het scheermes het werk doen, niet te hard drukken dus!
5. Scheer eerst met de haar richting mee en daarna tegen de haar richting in voor een super glad resultaat ( doe dit niet als je een hele gevoelige huid hebt!)
6. Na het scheren maak je de huid nat met lauw warm, spoel vervolgens de huis af met kouder water. Let op! Dep de huid droog, ga niet wrijven…
7. Eindig met een lekkere aftershave. Neem een crème, geen alcoholische aftershave, want de bedoeling is om de huid te kalmeren en de kans te geven om te herstellen. Een alcoholische aftershave zorgt vaak voor een uitdrogend effect en kan voor irritatie zorgen bij eventuele beschadigingen door de scheerbeurt.

Scheer ze nat!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.