Verstand even op nul!

verstand

Het jaar is ondertussen al weer een paar maanden oud en je zit weer helemaal in je dagelijks ritme en ben je druk in de weer en heb je veel aan je hoofd, zoals onder andere je werk. Je hebt het wel naar je zin op je werk, maar zonder dat je het wilt, neem je toch altijd wel iets er van mee naar huis en kun je niet 100% tot rust komen. Eigenlijk is het dus nu tijd om even tot jezelf te komen, maar jij hebt officieel nog geen vakantie verdient. Laat je niet tegen houden en laat je vooral ook genieten van het nu.  Kom dus toch even lekker tot rust en dat kan op de volgende manieren…

Sporten
Zet even lekker je verstand op nul door te gaan bewegen. Trek je sportschoenen aan en gaan met die banaan! Door te gaan bewegen zal je beter in je vel gaan zitten en bouw je conditie op. Uiteraard kun je ook de fiets pakken naar je werk in plaats van lekker makkelijk met de auto, de frisse lucht kan ook hierbij wonderen doen.

Delegeer
Durf nee te zeggen of laat bepaalde taken door anderen uitvoeren. Heb je bijvoorbeeld geen tijd of moet je iets doen waar je niet zo sterk in bent, werk dan samen. Je hoeft er niet altijd alleen voor te staan, het zal de stress verminderen!

Plons het water in…
Water geeft rust en ontspanning. Neem een abo bij het dichts bijzijnde zwembad en ga lekker in je vrij tijd een baantje trekken. Zo werk je aan twee manieren te gelijk, want je doet ook direct aan beweging. Uiteraard kan het nemen van een warm bad of douche ook al zorgen voor ontspanning. Daarnaast is het ook goed om veel water te drinken om je interne vochthuishouding op peil te houden en je jezelf beter zal voelen.

Verlaag je lat
Als perfectionist weet ik er alles van, het kan nooit goed genoeg zijn en altijd valt er wel iets te verbeteren. Je legt de lat dan zo hoog, dat je eigenlijk nooit aan deze eisen kunt voldoen. Als de druk je dus te hoog gaat worden, zul je de lat (tijdelijk) moeten verlagen. Je hoeft niet altijd de beste te zijn, goed is goed. Je komt er tevens achter dat je nu je doelen ook kunt gaan halen en dat werkt zeker zo motiverend.

Muziek en film
Zonder jezelf even af, luister muziek of zet die ene film of serie op die je nog wilde zien (aanrader is de serie Narcos of House of Cards). Stap even uit de werkelijkheid en leef even in het nu, geniet van de muziek of stap even in die film en zet je verstand heerlijk op nul.

Ontdek de natuur!
Je helemaal afzonderen door alleen de natuur in te trekken. Het kan inspirerend werken die stilte, daarnaast kun je ook even genieten dat je de drukte van alle dag even kunt ontglippen. Natuurlijk kun je hierbij ook de fiets pakken of je hardloopschoenen aantrekken en de natuur gaan verkennen, actief zijn in de stilte zal stressniveau laten dalen.

Update je bucket list
Het is misschien nog geen tijd voor vakantie, maar toch kun je werken aan je bucket list. Je kunt energie halen uit het updaten van je bucket list, maar wellicht dat je in je paar vrije dagen die je hebt toch kunt werken aan het voltooien van je bucket list. Je bucket list hoeft niet per se mega spectaculair te zijn, het moeten dingen zijn die jij nog graag wilt gaan doen. Toffe ideeën: plan een road trip, loop een marathon lopen (heb ervaring, zeker de finish is fenomenaal!), ga bungeejumpen, ga op zoek naar het noorderlicht, versla je grootste angst en laat je baard staan (die mag niet ontbreken…).

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.