Verwen je spieren!

spieren

Spierpijn ontstaat vaak door een ongewone belasting van de spieren of door overbelasting. Het is als het ware een signaal vanuit het lichaam dat de spieren overbelast zijn en de spieren rust verdienen. Wat kun je het beste doen om je spieren te verwennen?

Rustdag

Laat je spieren één à twee dagen rusten. De spieren kunnen zich tijdens deze rustperiode weer herstellen van de inspanning. Ook al heb je erg veel last van de spierpijn, probeer toch pijnstillers te vermijden. Pijnstillers zorgen er namelijk voor dat je de pijn niet meer ervaart, waardoor je wellicht denkt een bepaalde inspanning te kunnen verrichten. Dit kan zonder dat je het door hebt voor overbelasting zorgen. De spierpijn gaat vaak binnen enkele dagen over, houdt het langer dan 5 dagen aan, dan is het verstandig om een professional er naar te laten kijken.

Blijf bewegen

Het is duidelijk dat je als je spierpijn hebt, je de spieren niet moet overbelasten. Het is wel belangrijk te blijven bewegen. Dit zorgt ervoor dat je spieren niet stijf worden en stimuleer je de doorbloeding. Door een betere doorbloeding zal het herstel van de spieren sneller verlopen, omdat de voedings- en afvalstoffen dan beter vervoerd worden door het bloed.

Verlichting van de pijn

Je kunt de pijn iets wat verzachten door regelmatig een warme douche of een warm bad te nemen. Ook zijn er diverse producten die de spieren laten ontspannen, zo zorg de Peppermint Gel van Osmium for Men voor een uitbarsting van energie die vervolgens de spieren verkoelt en rust geeft. Een massage kan ook ontspannend zijn, alleen zal niet iedereen via de juiste wijze masseren en kan het effect dus minimaal zijn, wees slim en laat het aan een professional over.

Sneller herstel met Vitamine B5

Klinkt suf, maar het werkt echt! Vitamine B5 vermindert namelijk de aanmaak van melkzuur en laat dat nu een veroorzaker van spierpijn zijn. De producten waar Vitamine B5 in zit zijn; vlees, vis, aardappelen, melk (producten), eieren, diverse groente en fruit.

Tip!

Een goede warming-up kan wonderen doen. Tijdens de warming-up is het belangrijk de verschillende spiergroepen allen op te warmen. Bijvoorbeeld als je aan krachttraining doet, is het aan te raden vooraf je lekker even warm te fietsen.

Ga naar de producten speciaal ontwikkeld tegen spierpijn.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.