Verzorgen van de mannenhuid in de lente!

mannenhuid

Eindelijk, de zon gaat weer schijnen en het is weer heerlijk om met vrienden een balletje te gaan trappen. In de lente wil je jezelf ook weer een heerlijke oppepper geven. Eigenlijk is dit zo makkelijk hè, want wist je dat een mooie huid eigenlijk al de helft is van je uiterlijk. Jammer genoeg weten nog niet alle mannen hoe ze dit nu op een effectieve manier kunnen aanpakken, hieronder een aantal tips.

1. Gebruik dagelijks een hydraterende crème

De huid van je gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan de buitenlucht en krijgt dus meer te verduren dan je lichaamshuid. Tevens is de gezichtshuid veel gevoeliger dan je lichaamshuid, waardoor je gezichtshuid net wat extra’s verdient om er stralend en mooi uit te zien. Een beschermende hydraterende crème is daar de oplossing  voor. Breng deze crème iedere ochtend op een goed gereinigde huid aan, zodat deze er weer de gehele dag tegen kan. Het beschermt de huid niet alleen tegen de negatieve invloeden van buitenaf (zoals roken, te veel alcohol, te veel of te weinig zonlicht, temperatuursverschillen, milieuverontreiniging, gure wind etc.), maar ook tegen het uitdrogen van de huid. De crème houdt namelijk de vochtbalans van de huid op peil. Door dagelijks gebruik en dus de goede bescherming te bieden voor de huid, zal de huid langer flexibel blijven, waardoor je het krijgen van rimpels langer kunt uitstellen. Doen dus, want hoeveel tijd kost het nu werkelijk?!

2. Drink voldoende om ook de huid te hydrateren van binnenuit

Nu het weer wat warmer zal worden en je wellicht weer wat actiever zult zijn, moet je voldoende blijven drinken. Want met een hydraterende crème kun je de huid van buitenuit wel goed hydrateren, maar als je van binnenuit niets doet, zal het effect er niet zijn. Drink dus echt voldoende op een dag, ongeveer 1,5 liter zal dat zijn, ligt aan je inspanning en de temperatuur die dag.

3. Scrubben is de weg naar een egale mooie huid

Scrubben is echt niet alleen voor vrouwen hoor en als je het nog nooit gedaan hebt, moet je het echt eens proberen. Niet alleen het scrubben zelf is fijn voor de huid, maar het resultaat mag er ook zijn. De huid wordt heerlijk zacht en je zult veel minder ingegroeide haartjes ervaren na het scheren. Scrub de huid minimaal eens in de week voor het beste resultaat. Het verwijdert oneffenheden, dode huidcellen en zorgt voor een goede doorbloeding van de huid. Als je een goede gezichtsscrub gebruikt, zul je snel het effect ervan merken. Gebruik voor het gezicht wel een scrub die voor het gezicht ontwikkeld is, deze heeft namelijk kleine minder grove scrubdeeltjes dan de scrub die ontwikkeld is voor het lichaam. Scrubben kan ook onder de douche, dus het kost je geen extra tijd!

4. Ontdek de producten die passen bij jouw huidtype!

Allereerst is het dan natuurlijk belangrijk op te achterhalen welk huidtype je hebt. In het keuzehulpmenu van Mencare24 kun je jouw huidtype aanklikken en krijg je vanzelf alle producten te zien die het meest geschikt voor jou zijn. Meer info over huidtypes vindt je hier ook! Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je deze uiteraard altijd even stellen.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.