Verzorgende tips tijdens een hittegolf!

verzorgende tips

Ja hoor, deze week wordt er een hittegolf verwacht. Dat betekend dat vijf op een volgende dagen een temperatuur hebben van minimaal 25 graden, drie daarvan moeten zelfs een temperatuur van 30 graden of hoger hebben. Zoek dus regelmatig de schaduw op, want deze hitte zijn wij hier niet gewend en kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Een zonnesteek of uitdroging komen tijdens deze extreme hitte vaak voor en let uiteraard ook op dat je niet verbrand! De tips hieronder zullen je op weg helpen.

  • Drink voldoende liefst koud water. Koud water doet serieus wonderen. Drink niet alleen als je dorst begint te krijgen!
  • Neem gerust midden op de dag een koude douche. Laat je lichaam lekker even afkoelen, zodat deze er weer tegenaan kan.
  • Smeer de huid regelmatig in met anti-zonnebrandcrème, zodat verbranden vermeden kan worden. ’s Avonds verzorg je de huid met een hydraterende crème. De zon zorgt er namelijk voor dat de huid uitdroogt en de vochtbalans in de huid moet weer op peil gebracht worden na deze intensiteit van de zon.
  • Draag lichtere kleding. De zon zal als het ware weerkaatst worden, waardoor je het minder warm krijgt. Zwarte absorbeert de warmte, dus draag absoluut geen zwarte of donkere kleding!
  • Na een goede maaltijd (bodem) mag je best een pilsje pakken, sla alleen niet door. Alcohol droogt je namelijk uit en kan tijdens deze hitte vreemde dingen met je doen, althans anders dan je wellicht gewend bent! Blijf daarnaast gewoon voldoende water drinken. Tijdens de Tilburgse Kermis deze week wordt er dan ook gebruik gemaakt van diverse nevelinstallaties om de bezoekers te koelen, vandaag op Roze Maandag worden er 300.000 bezoekers verwacht en dat terwijl het hier 34 graden wordt vandaag!
  • Probeer je huid ook zo koel mogelijk te houden, houd bijvoorbeeld de gordijnen de gehele dag dicht, zodat de zon niet goed binnen kan komen. Ga geen ovengerecht uitproberen, géén pizza’s gaan bakken dus, maar eet een salade of ga uiteraard gezellig ergens eten. Pittig of heet eten is wel een aanrader, in de hete zuidelijke landen eten ze graag kruidig. Kruidig eten stimuleert de transpiratie, wat er juist voor zorgt dat het lichaam afkoelt, precies wat we nodig hebben dus!
  • Koffie en thee zal ook geen goed doen, als je je de gehele dag in een ruimte met airco mag bevinden ben je uiteraard een uitzondering (dan is koffie een aanrader om je wakker te houden tijdens deze warme dagen).

Succes deze dagen, met deze tips ben je al een end op weg. Vergeten ook niet te genieten!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.