Voorjaarsmoeheid

flower beard voorjaarsmoeheid Mencare24

Veel van ons krijgen de lente kriebels, de zon begint te schijnen en iedereen wordt wakker uit de winterslaap en heeft zin om er helemaal voor te gaan. Maar jij, jij hebt dat niet. Alles gaat door zoals het gaat, je bent lusteloos, nergens zin in. Bah! Wat te doen aan de voorjaarsmoeheid?

1. Geef aandacht aan jezelf. Heb je het druk, plan dan gewoon een moment voor jezelf in. Want ja ook jij mag er wezen, geniet even!
2. Ga heerlijk naar buiten, maar tijdens je lunch pauze een lekker wandeling. Even een frisse neus halen en je lichaam verreiken met vitamine D. Dit heb je echt even nodig!
3. Ga 30 minuten bewegen per dag.
4. Ga knuffelen. Heb je een geliefde, begin de dag met een knuffel. Als je gaat knuffelen gaat je hart sneller kloppen, stimuleer je je ademhaling, geeft je een prettig liefdevol gevoel en verbetert je concentratie.
5. Ga goed ontbijten in de ochtend, sla dit dus niet over. Een goed begin van je dag!
6. Slaap voldoende, je lichaam heeft rust nodig. Word je steeds vermoeid wakker, doe hier dan wat aan. Want zodra je naar je eigen lichaam luistert, zul je jezelf beter gaan voelen. Moeite met in slaap komen? Probeer je lichaam/ogen te laten wennen aan het feit dat je moet gaan slapen. Dim de lichten later op de avond en pak niet net voor het slapen gaan nog je telefoon erbij (het licht is gewoon echt te fel, waardoor je lichaam denkt dat het nog dag is en dus nog niet hoeft te gaan slapen).
7. Zet je verstand even op nul. Zonder jezelf even af en neem tijd voor jezelf, ga bijvoorbeeld een boek lezen, even een middagdutje doen, ga sporten en wees de voorjaarsmoeheid de baas!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.