Waarom bouw jij geen spiermassa op?

geen spiermassa

Train jij je regelmatig in het zweet, maar bouw je geen spiermassa op? Dan doe je helaas iets verkeerd, ontdek wat te doen om spiermassa op te bouwen!

Sport je wel effectief genoeg?
Een nat bezweet shirt is geen garantie voor een perfecte training. Maak een schema voor jezelf en daag jezelf iedere week weer opnieuw uit. Ga niet al te fanatiek van start en bouw iedere week op. Train de spiergroepen die jij belangrijk vind en verzwaar langzaam. Doe daarnaast niet of nauwelijk aan cardio. Door te veel cardio te doen tijdens je trainingen, bestaat de kans dat je niet alleen vet, maar ook spiermassa gaat verbranden… Help!

Je focust je teveel op de buikzone
Een sixpack, dat wil iedereen, maar een te grote focus op alleen de buik werkt vaak averechts. Niet eten om vet kwijt te raken is echt slecht, je lichaam denkt dan namelijk: Wow, ik zal die laatste vetten juist maar opslaan, voor het geval ik weer zo veel energie te kort heb. Zoals hierboven al genoemd, heeft je lichaam meer energie nodig om spiermassa te kweken en zeker niet minder! Als je meer spiermassa hebt opgebouwd, zal je lichaam meer energie nodig hebben, om alle spieren voldoende te kunnen voeden, dan ga je dus vanzelf vet verbranden.

Hoeveel calorieën eet jij per dag?
Om spiermassa te kweken gebruiken wij twee termen wat betreft het eten, bulken en clean bulking. Tijdens het bulken eet je meer dan 20% boven je normale energiebalans en bij clean bulking blijf je tussen de 0%-20% boven je normale energiebalans. Bulking geeft een sneller effect, alleen bouw je hierbij vaak ook meer vet op. Je kunt het beste eens je eetpatroon gaan bijhouden, je zult versteld staan. Vaak overschat je de inname. Er zijn diverse apps om bij te houden hoeveel calorieën je per dag eet (bijv. My Fitness Pal). Om spiermassa te kweken, moet je dus meer eten dan je dagelijks verbruikt, alleen extra veel gaan trainen heeft dus geen effect!

Eet je ook voldoende eiwitten om de cel aanmaak te bevorderen?
Bij het opbouwen van spiermassa hoort een eiwitrijk dieet, eet 1.8 gram eiwit per kilogram. Een man van 75 kg zal dus per dag 130-150 gram eiwitten binnen moeten krijgen voor een optimale ontwikkeling van de spieropbouw. Ontdek ook eettips in het artikel ‘Kweek de perfecte spiermassa!’.

Roken en alcohol
Dat roken niet goed is voor je lichaam, weet ondertussen iedereen. Zeker als je spiermassa wilt kweken, kun je het beste direct stoppen met roken. Het spierweefsel bij rokers breekt namelijk vele malen sneller af, dan van iemand die niet rookt. Stoppen dus! Te veel drinken is uiteraard ook niet bevorderlijk…

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.