Waarom laten wij mannen onze baard groeien?

baard groeien

Met of zonder een baard, dat is nogal een verschil natuurlijk. Maar waarom laten wij mannen nou eigenlijk onze baard groeien? Zegt een baard ook iets over de persoonlijkheid van die man of van zijn biologische revolutie? Ontdek onderstaande redenen..

Ik ben een gezond man!

Een mooie flinke baard toont mannelijkheid en laat zien dat je gezond en rijp bent. Vrouwen zoeken een man waarbij ze zich veilig kunnen voelen, een man die voor haar en haar toekomstige kinderen kan zorgen. Dat moet een man met ballen zijn, een echte rijpe man! En geen jong jongetje meer..

Boost voor je zelfvertrouwen

Als je even terug kijkt naar de revolutie, zou een baard echt super onhandig zijn geweest. Bij de baard ben je tijdens een gevecht namelijk gemakkelijk te vatten, dus zal een baard een andere functie moeten hebben. Nu denkt men dat een baard staat voor meer zelfvertrouwen, want de echte bazen hadden vroeger een baard. Want zelfs nu ze een baard hadden (en dus gemakkelijk gepakt konden worden), hadden ze voldoende zelfvertrouwen in hun krachten om de tegenstanders te kunnen verslaan!

Pure mannelijkheid

Een baard hebben is machtig, je voelt je volwassener en meer man. Als man zijnde beschouwen we het (on)bewust om respect te winnen van de andere mannen met wellicht geen baard.

Of pure luiheid…

Ja, geef maar toe. Leuk bovenstaande redenen,  maar veel mannen hebben eigenlijk geen goede reden om hun baard te laten groeien. Vaak is het wel gemakkelijk, zo lekker even niet te hoeven scheren. Voor de kerels die toch de baard iets wat in toom willen houden, kunnen beter even onze ‘Trim je baard tips!’ even lezen…

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.