Warm vs. Koud douchen

Koud douchen

Persoonlijk houd ik wel van en warme douche en eigenlijk kan het water me niet warm genoeg zijn, maar ja ik hoor zoveel over koud douchen, dat ik me er sinds kort toch maar aan waag en dat valt me niet eens tegen.

Versterken van de huid
Door koud te douchen versterk je de huid. Dit in tegenstelling tot warm douchen, wat de huid juist alleen maar verslapt. Zeker in de zomer, wanneer de huid al veel hitte moet verdragen, is dit een ideale oplossing. Daarnaast bestaat de kans dat van een warme douche, de huid alleen maar uitdroogt.

Je krijgt een energie boost
Iedereen heeft daar wel eens last van, dat je ’s ochtends opstaat, maar eigenlijk niet echt wakker wordt. Nou, neem een koude douche en je bent gelijk wakker. Zo kun je fris de dag beginnen!

Vetverbranding
Doordat het lichaam harder moet werken om warm te blijven, omdat het door het koude douche koud wordt, ga energie verbranden. Je bloedcirculatie wordt op gang gebracht en zo begin je iedere dag met een goede portie vetverbranding! Door een warme douche zou je zelfs kunnen gaan zweten van de warmte, laat dat nu juist niet fris zijn!

Goed voor je immuunsysteem
Zoals hierboven aangegeven wordt het lichaam aan het werk gezet, terwijl jij geniet van de koude douche. Het moet er voor zorgen dat de lichaamstemperatuur gelijk blijft en dat terwijl je juist een koude plens over je heen krijgt. Je traint hierdoor je immuunsysteem en geeft hiermee je gezondheid een boost.

Verbetert de bloedcirculatie en bloeddruk
Doordat het lichaam ineens te maken krijgt met kou, vernauwen je bloedvaten. Hierdoor zullen de bloedvaten in dezelfde tijd meer bloed moeten vervoeren. Het rondgepompte bloed zal nu dus veel efficiënter gebruikt worden en train je dus de bloedvaten. Door heet of heel warm te douchen zullen je bloedvaten verwijden en zal de bloeddruk verlaagd worden en op den duur zullen de bloedvaten verslappen.

Je kunt straks in de winter beter tegen de kou!
Oké, nu is het nog zomer en is die koude douche heerlijk na een warme zomerdag. Maar het heeft ook een positief effect voor de koude winter periode. Je zult de kou namelijk anders gaan ervaren. Door het lichaam te trainen tegen deze kou (koude douche), bouw je als het ware een lichaam op die om weet te gaan tegen deze kou. Ideaal als je straks in de winter zin hebt in een sneeuwballen gevecht!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.