Wassen, scheren en smeren…

wassen, scheren en smeren

Ontdek het ideale scheerritueel, begin met wassen, dan scheren en eindig met smeren. Maar waarom en hoe?

Wassen
Om de huid goed voor te bereiden, zodat je de scheerbeurt goed kan laten beginnen, kun je het beste de huid eerst grondig reinigen. Een gereinigde huid is egaler en eventuele onzuiverheden komen niet in aanraking met het scheermes en/of scheerwondjes. Het reinigen van de huid kun je het beste reinigen met een facewash. Nog lekkerder is om dit onder de douche te doen, door de warmte van het water gaan de poriën beter open staan en worden de baardharen alvast verzacht!

Scheren
Scheren doe je met goed gereedschap, zorg dus voor een über glad scheermes en een goed scheerproduct. Heb je een gevoelige huid, behandel de huid dan eerst voor met een pre shave oil. Een pre shave oil verzacht de haren alvast, zodat je minder snel last zult hebben van een trekkend gevoel. Gebruik altijd een scheergel, crème of zeep en breng deze aan op de plekken die geschoren moeten worden. Dit om het mes spoeler over de huid te laten glijden en tevens te beschermen! Spoel het mes ook regelmatig even af met lauw-warm water, zodat deze niet verstopt raakt met haartjes en/of scheergel, crème of zeep. Na het scheren ook het mes goed afspoelen natuurlijk.

Smeren
Tijdens de scheerbeurt krijgt de huid veel te verduren. Misschien heeft de huid zelfs een scheerwondje opgelopen, helaas helaas, kan gebeuren. Laat de huid weer herstellen van de scheerbeurt en verkoel deze. Dit doe je met een aftershave. Het beste is het gebruik van een aftershave balm en geen alcoholische variant (deze droog de huid namelijk uit). Om ingegroeide haartjes te voorkomen kun je het beste één à twee keer per week de huid scrubben, doe dit bijvoorbeeld twee dagen na de scheerbeurt.

Tip: Scheer jezelf niet iedere dag, zodat de huid beter kan herstellen en minder snel gaat irriteren!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.