Wat te doen met het bosje haar boven de ogen?

wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn erg bepalend in het gezicht, ze bepalen namelijk je gezichtsuitdrukking. Bovendien geven verzorgde wenkbrauwen rust in het gezicht, waardoor je er direct verzorgder uitziet. We zijn gelukkig al lang geen holbewoners meer!

Als je gaat beginnen met het in vorm brengen van de wenkbrauwen moet je voorzichtig te werk gaan. Werk haartje voor haartje, want maak je een foutje, kan je er zomaar voor zorgen dat je een gat creëert in je wenkbrauw. De natuurlijke vorm van je wenkbrauw past over het algemeen het beste bij je gezicht en ogen, verwijder dus de haartjes die deze natuurlijk vorm verstoren. Symmetrie is ook belangrijk, dit zorgt voor rust in het gezicht!

Epileren
Epileren doe je alleen met een pincet, ga dus niet met een scheermes of scheerapparaat aan de gang. Werk haar voor haar en trek alleen de haartjes aan de onderkant van de wenkbrauw uit. Tussen de wenkbrauwen in moet je rekening houden met een haarloze huid van ongeveer de breedte van je vinger, doe je meer dan ziet dit er heel onnatuurlijk uit! Kijk steeds na het uittrekken van één haar in de spiegel voor de symmetrie.

Knippen

Niet alleen epileren kan voor een verzorgd effect zorgen, maar de haren subtiel bijknippen werkt ook. Lange haren in de wenkbrauwen verstoren de vorm van de wenkbrauw, knip deze één voor één op lengte. In het begin zal het niet gemakkelijk zijn de haren op lente te knippen, begin dan ook met een aantal haren. Later zul je meer behendigheid hebben en kun je beter de haren op lente knippen. Sta versteld van het resultaat!

LET OP! Kom niet aan de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen. Uitgetrokken haren groeien namelijk niet meer terug.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.