Wat te doen voor een stralende haardos?

haardos

Een stralende haardos begint bij jezelf. Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat het lichaam in goede conditie is, dit heeft ook gevolgen voor het haar. De haarzakjes worden optimaal gevoed, waardoor het haar er gezond uit zal zien. Toch is het belangrijk het haar zelf ook goed te verzorgen. Zo af en toe een keer je haar wassen en eens met de borstel er doorheen is niet voldoende. Vandaag de dag weten wij mannen inderdaad wel beter.

Niet voor niets zijn er vele producten op de markt speciaal voor ons mannen. De shampoos ontwikkeld voor mannen zijn bedoeld om het haar goed te reinigen. Na veel gebruik van diverse haarstylingsproducten is het van groot belang het haar goed te reinigen. Ga niet voor te hardnekkige shampoo’s, deze kunnen de haren aantasten en er droog uit laten zien. Kies een shampoo die bij je haartype past. Weet je niet welk haartype je hebt, kun je dit eventueel aan je kapper vragen.

Het is ook een aanrader na de wasbeurt gebruik te maken van een conditioner. Een conditioner heeft een vochtregulerende werking, waardoor het haar er minder snel droog uit gaat zien. Het haar zal ook voelbaar zachter zijn en zal een gezonde glans krijgen. Het gebruik van een goede conditioner is misschien nog wel belangrijker dan het gebruik van een goede shampoo.

Handige Tips

  • Laat de shampoo een paar minuten inwerken, zodat het beter de kans krijgt al het vuil los te weken.
  • Masseer tijdens het wassen van het haar ook de hoofdhuid goed. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van de hoofdhuid en worden de haarzakje weer optimaal gevoed.
  • Was het haar niet dagelijks, dit kan het haar te veel aantasten waardoor het haar er sneller droog uit gaat zien. Vervang de wasbeurt met shampoo af en toe af met een wasbeurt alleen met water.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.