Wees de vrieskou de baas!

vrieskou

De winter heeft officieel zijn intrede weer gedaan en dan krijg je weer te maken met een gure wind, neerslag en natuurlijk de vrieskou. Gelukkig is het momenteel nog niet heel erg koud, een witte kerst zal het dan ook zeker niet gaan worden dit jaar, maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet nog koud gaat worden deze winter.

Zeker in deze periode van het jaar krijgt de huid weer veel te verduren. De grote temperatuursverschillen (binnen lekker warm, buiten ijzig koud) en de lage luchtvochtigheid kunnen er voor zorgen dat de huid erg snel uitdroogt. Vooral de huid die blootgesteld wordt aan de buitenlucht is het gevoeligst en verdient dus een goede bescherming om uitdroging te voorkomen. Je moet hierbij denken aan de gezichtshuid en de handen. Uiteraard heeft de huid ook een eigen beschermingsbarrière die bestaat uit voornamelijk water en vet, een herstelperiode duurt ongeveer een week. Wat vaak het probleem is, is dat de huid niet voldoende tijd krijgt om te herstellen en dus een beetje hulp nodig heeft. Een optie zou kunnen zijn om in de winter periode een paar maanden te verhuizen naar een tropisch land, maar je zou ook gewoon de huid kunnen beschermen met een goede moisturiser. Dit is tevens een goedkopere optie!

Gevolgen van een droge huid…

Als je de huid dus niet een handje helpt en een droge huid krijgt, zal de flexibiliteit van de huid verslechteren. De spanning op de huidcellen wordt minder, waardoor er sneller rimpels kunnen gaan ontstaan. Probeer dus de vochtbalans van de huid op pijl te houden, zowel van binnenuit door voldoende te drinken als van buiten door een bescherming te beiden door middel van een moisturiser.

Hoe blijf je de vrieskou de baas?

– Gebruik een goede hydraterende moisturiser (dagcrème).

– Reinig de huid dagelijks goed met een face wash om eventuele onzuiverheden en dode huidcellen te verwijderen. De poriën zijn na deze reinigingsbeurt weer vrij zodat ze niet verstopt kunnen raken door eventuele onzuiverheden.

– Extra’s zou kunnen zijn om wekelijks een milde scrub of een hydraterende gezichtsmasker te gebruiken. Hiermee verbeter je de structuur van de huid, waardoor de huid beter kan hydrateren.

– Douch niet met al te heet water, de warmte laat de huid namelijk sneller uitdrogen. Gebruik ook niet te veel zeep, deze kan namelijk de natuurlijke beschermingsbarrière er mee af wassen, waardoor de huid zich nog moeilijker kan herstellen. Gebruik bij voorkeur een showergel met een huid neutrale ph-waarde.

– Drink voldoende en houd zo ook het vochtbalans op peil van binnen uit!

– Bescherm de huid ook door je goed te kleden. Voorkom bijvoorbeeld droge handen door gewoon je handschoenen aan te trekken.

Wees de vrieskou dus de baas door de huid goed te hydrateren. Neem je hydraterende dagcrème dus ook mee als je de held uit gaat hangen op de piste deze winter!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.