Weg met die mee-eters!

mee-eters

Mee-eters, je kent ze wel! Die lelijke zwarte puntjes in de huid. Vaak voorkomend op voorhoofd, neus en kin (T-zone). De T-zone is de zone op je gezicht die grovere poriën bezit en waar de huid vaak vetter is dan bijvoorbeeld op de wangen. De neus is het vaakst het slachtoffer voor mee-eters. Mee-eters zijn zwarte puntjes die ontstaan door talg dat verstopt raakt in poriën. Talg wordt aangemaakt door de huid om op de huid een natuurlijke beschermlaag aan te maken. Als je een vettere huid hebt, bestaat de kans dat de huid te veel talg aanmaakt, waardoor de huid kan verstoppen. Deze verstopping kan door activiteit van vervelende bacteriën ook leiden tot ontstekingen, beter bekend als puistjes, acne. Slechte hygiëne kan ook leiden tot mee-eter de mannenhuid verdient de een goede verzorging!

Mee-eters, ook wel comedoon genoemd, heb je in twee verschillende soorten. Je hebt de bekende zwarte puntjes, maar je hebt ook de witte puntjes. Een witte mee-eter ontstaat hetzelfde als een zwarte mee-eter, alleen is bij deze de porie zo verstopt geraakt dat de porie als het ware gesloten is en er niets meer uit kan komen. Maar hoe kun je mee-eters nu het beste voorkomen?

Voorkomen van mee-eters

Je kunt de mee-eters laten behandelen in een schoonheidssalon, alleen heeft dit een tijdelijk effect. Ze behandelen uiteraard de mee-eters, alleen de kans dat ze terug komen is uiteraard ontzettend groot. Het voorkomen van mee-eters begint namelijk echt bij jezelf, de hygiëne. Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor huidtype je hebt. Het gebruik van producten die bij je huidtypen passen is erg belangrijk. Het reinigen van de huid is de sleutel voor het voorkomen van mee-eters…

Mee-eters ontstaan door verstoppingen van talg in de poriën. Een goede reiniging van de huid kan verstopping voorkomen, doe dit dan ook tweemaal daags, ’s ochtends en ’s avonds. Gebruik voor het reinigen van de huid niet te hardnekkige producten zoals zeep, want zoals hierboven genoemd kun je hiermee de natuurlijk beschermlaag aantasten waardoor de huid nog meer talg aan zal gaan maken om de beschermlaag weer te herstellen. Gebruik dus een milder producten zoals een face wash. Het beste kun je deze gebruiken tijdens het nemen van een douche. Door de warmte gaan de poriën al wat open staan en zal je dieper kunnen reinigen. Ook met een scrub kun je de huid grondig en diep reinigen. Met een scrub verwijder je ook dode huidcellen, die ook voor verstopping zouden kunnen zorgen als deze zich ophopen rondom en in de poriën.

Tip! Knijp mee-eters vooral niet uit. De kans dat je de huid zo beschadigd dat er littekens ontstaan is groot, tevens komt er tijdens het uitknijpen talg vrij wat bij andere poriën ook verstoppingen en misschien zelf ontstekingen kan veroorzaken.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.