Weg met scheerirritatie!

scheerirritatie

Als je jezelf scheert, wil je dat dit soepel en gemakkelijk verloopt, zonder wondjes en irritaties. Scheerirritatie ontstaat vaak tijdens en na het scheren. Sowieso is een mannenhuid gevoelig en vaak vetter dan bijvoorbeeld de vrouwenhuid. Daarnaast scheren wij als man regelmatig, wat een enorme aanslag is op de huid. Doordat vaak de huid al ontzettend gevoelig is, is de kans groter dat er wondjes of irritaties ontstaan. Jeuk en roodheid is ook niet prettig. Ingegroeide haartjes zijn daarnaast ook een veel voorkomend probleem en irriteren ook. Deze rode bultjes lijken op acne, maar dat is het dus niet. Het voorkomen van scheerirritatie is uiteraard beter dan genezen, dus ontdek onderstaande tips!

 1. Verzacht de baardharen
  De stugheid van de baardharen neemt af zodra het in contact komt met water. Neem bijvoorbeeld voor het scheren eerst heerlijk een douche of gebruik een ‘hot towel‘. Door de haren te verzachten, zul je een minder trekkend gevoel ervaren tijdens het scheren, wat irritatie voorkomt.
 2. Gebruik beschermende scheercrème of gel
  Het is belangrijk dat ook het product waarmee je gaat scheren een beschermend effect heeft. Het moet de baardharen extra verzachten en een dun beschermlaagje achter laten op de huid. Dit beschermlaagje voorkomt dat je de huid beschadigd, waardoor de kans op wondjes en irritatie verkleind.
 3. Scheer glad, maar wel goed..
  Pak altijd een schoon scherp scheermes. Een bot mesje kan irritaties veroorzaken, een scherp mes is glad en scheert veel soepeler. Scheer met de haargroei mee. Scheer je er namelijk tegen in, dan kan het zijn dat je de haren te kort scheert, waardoor de haren vervolgens in de huid gaan groeien en er dus irritatie ontstaat, wat lijkt op acne.
 4. Scheer je zelf niet te vaak en bescherm de huid
  Zoals al genoemd is scheren een grote aanslag op de huid. Zeker als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk de huid goed te laten rusten. Dit doe je direct na het scheren door de huid te koelen met een aftershave, maar ook door jezelf niet te vaak te scheren.

Scheer ze, maar wel zonder scheerirritatie!

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.