Woest aantrekkelijke stoppels

stoppels

Misschien wist je het nog niet, maar het vrouwelijk geslacht vindt mannen met een stoppelbaard aantrekkelijk. Dan bedoelen we uiteraard geen stoppelbaard van 2 dagen oud, maar een mooie stoppelbaard van ongeveer 10 dagen oud. Mannen met een stoppelbaard worden door vrouwen beschouwd als rijp, agressief, dominant en erg mannelijk, ze worden dan ook wel gezien als beste partners, zowel voor een flirt als een huwelijk. Een uit de hand gelopen stoppelbaard (lees: flinke baard) wordt ook geassocieerd met rijpheid en mannelijkheid, alleen worden deze mannen gemiddeld vijf jaar ouder geschat, iets wat wellicht minder leuk is. Helemaal gladgeschoren mannen krijgen van de vrouwen een lagere score op mannelijkheid, rijpheid en dominantie, maar uiteraard betekend het niet meteen dat je niet mannelijk genoeg bent!

Wel leuk zo’n stoppelbaard, maar hoe kun je deze nou het beste onderhouden? Want hoe nonchalant deze ook is, hij moet toch goed onderhouden worden, hij moet namelijk niet gaan lijken op een wild gegroeide baard, want dat ziet er heel onverzorgd uit. Lees hieronder de tips voor het perfectioneren van jouw stoppels:

1. Goed gereedschap

Het begint allemaal met goed gereedschap. Een goede baardtrimmer houdt je baard in de goede lengte. Je moet dan ook regelmatig bij scheren, zodat de look verzorgd blijft en niet leidt tot onregelmatige haarlengtes. Een voordeel hiervan is dat je jezelf niet dagelijks meer hoeft te scheren, zoals vaak wel het geval is als je een gladgeschoren look wilt hebben.

2. Blijf de wildgroei voor

Door je baard goed te vormen creëer je een geperfectioneerde en schonere look. De buitenste randjes van je baard moet je natuurlijk regelmatig bij werken om wildgroei te voorkomen. Scheer de haartje die buiten jouw vorm (wangen en nek) komen weg. Je kunt dit het beste doen met een openklap scheermes, dit omdat je hier heel precies mee kunt scheren. Gebruik een scheercrème of olie die niet al te veel schuimt, zodat je duidelijk jou vorm kunt aanhouden.

3. Perfecte stoppels

Scrub regelmatig je gezicht. Je huid en baardje worden hier veel zachter van, tevens voorkom je ingegroeide haartjes. Als je wilt gaan scheren, kun je het beste eerst een douche of bad nemen. Door de warmte van het water tijdens het douchen of badderen worden de haartjes verzacht, waardoor het bijscheren van de baard veel gemakkelijker gaat.

Ga naar 24BLOG

Dit bericht is gepost in 24BLOG. Bookmark de link.